Norgesskred sår 10 og etterlater 15 savnet, World News

Et skred i en landsby 30 mil nordøst for Oslo, Norge, har skadet minst ti mennesker og etterlatt 15 savnet onsdag, rapporterte lokale medier.

Minst seks personer er innlagt på sykehus i landsbyen Ask, og ordføreren har sagt at opptil 200 mennesker er utskrevet, ifølge den norske avisen Verdens Gang. Da lysbildet fortsatte til onsdag ettermiddag, var redningsmannskaper begrenset i hvor nær de kunne komme til stedet.

Lokalt politi sa at raset ødela flere hjem.

Den norske statsministeren Erna Solberg, som var på stedet, tok til Twitter onsdag for å spørre: «Det er vondt å se hvordan naturkreftene har ødelagt Gjertir. “Tankene mine går til alle som er berørt av raset. Nå er det viktig for nødetatene å gjøre jobben sin. ”

Den norske avisen Dagladet rapporterte at den norske hæren bisto i redningsaksjonen. Norsk Folkehjelp, en humanitær organisasjon, sa at de hadde sendt ni ambulanser og 40 besetningsmedlemmer for å bistå i operasjonen.

Khair Felheim, leder av Quality Hotel Olvescard, sa at rundt 300 personer som ble kastet ut av Ask bodde på hotellet. Han sa at politiet ble bedt om å ikke oppgi ytterligere detaljer.

Skred er relativt sjeldne i Norge, men i juni skyllet et skred nord i landet bort minst åtte bygninger og forårsaket betydelig skade, men ingen personskader.

READ  "Love is in the Grass"-kandidat fikk ingen bokstaver: "Du har en slengende tunge."

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *