Norse Atlantic er tilbake i brann mot amerikanske lovgivere og hevder “falske” påstander Nyheter

Administrerende direktør i den nye Norse Atlantic Airways har kritisert amerikanske lovgivere for å komme med “falske” påstander om forretningspraksis, og insisterer på at Norse vil ansette amerikanske ansatte og overholde lufttransportavtaler.

Norse Bjørns administrerende direktør Tore Larsen sa til FlightGlobal: “Vi oppfordrer folk til å holde seg til fakta og ikke lytte til falske påstander fra parter som ikke kjenner vårt selskap eller har gjort noe for å nå oss.” “Døren vår er åpen, og vi ønsker alle spørsmål om vår fremtidige virksomhet velkommen som vil skape arbeidsplasser i USA og gi amerikanerne rimelige turer til Europa.”

Denne opposisjonen kom som svar på et brev datert 30. mars, der to amerikanske lovgivere beskrev Norse, som ennå ikke har startet sin virksomhet, som en “urettferdig aktør.”

Hustransport- og infrastrukturkomiteens leder Peter DeVasio, og luftfartsunderkomiteens formann Rick Larsen sendte brevet til USAs transportminister Pete Buttigieg.

Lovgivere har sagt at Nawras kan søke en forretningsplan som ligner på Norwegian International Airlines (NAI), det irske norske selskapet.

For flere år siden gikk DeFazio og flyselskapsgrupper imot det utenlandske flyselskapet NAIs tillatelse og sa at det norske selskapet opprettet NAI i Irland for å omgå strengere arbeidslover i Norge. Å gjøre det, sa de, brøt den amerikanske luftavtalen om åpen himmel med Norge og påvirket amerikanske arbeidsplasser negativt.

Det siste brevet oppfordrer transportdepartementet til å nekte NAWS utenlandske luftfartsselskapstillatelse hvis det følger en lignende struktur som NAI.

“Disse påstandene er falske og ser ut til å være basert på feilinformasjon,” sier skandinavisk leder Larsen.

Norse, som nylig ble lansert av ledere knyttet til Norge, planlegger å begynne å fly fra Europa til USA i år, ved hjelp av tidligere norske 787-er.

READ  GLOBALE MARKEDER - Asiatiske aksjer faller ettersom virusfrykt kommer tilbake til markedene

– Norse Atlantic Airways er et norsk flyselskap med to norske eiere, og har hovedkontor i Norge og er i ferd med å bli notert på Oslo Børs, sier Larsen. “Norse planlegger å skaffe seg en norsk driftstillatelse.”

Larsen insisterer på at norrønt ikke vil komme i konflikt med luftavtaler.

“Vi er sikre på at vi vil få alle nødvendige tillatelser vi trenger for å reise mellom Europa og USA, i tråd med Open Skies-avtalen,” sier han.

Larsen legger til at selskapet har til hensikt å “rekruttere et antall amerikanere – kabinbesetning / kabinpersonale og administrativt personale – og de vil bli ansatt fast.” “Vi respekterer fullt ut de ansattes rett til å danne fagforeninger, og vi ønsker våre fremtidige kolleger velkommen til å bli med i en fagforening hvis det er det de ønsker.”

Det norske selskapet, som har kommet under økonomisk press, grunnla sine 787-er i fjor og har siden forlatt sin langdistansedrift.

I mars avslørte Nawras sin plan om å starte langdistanseflyvninger over Atlanterhavet ved hjelp av tidligere norske 787-er. OSM Aviation, et rekrutteringsselskap som Norse Larsen CEO hjalp til med å etablere, annonserer på sine nettsider for mannskapet til ansatte fra Norse Aircraft.

Norwegian Boeing 787

“Vi vil være konkurransedyktige med å tilby rimelige langdistanseflyvninger, og selvfølgelig vil vi operere i samsvar med gjeldende regelverk,” sier Larsen.

NAI vekker oppsving delvis fordi det har ansatt piloter gjennom rekrutterere med det formål å holde kostnadene nede.

Norwegian har også jobbet med OSM Aviation.

Larsen er majoritetseier på norrønt. Andre eiere inkluderer OSM Aviation selv, og tidligere norsk administrerende direktør Bjorn Kjos.

READ  Green Yard Kleven konverterer Hurtigruten Cruise etter hvert som virksomheten utvides

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *