Norsk barnehage dyrker tomater og paprika året rundt ved hjelp av LED-lys

Norske forbrukere spiser for tiden frukt og grønnsaker som har reist tusenvis av kilometer fra Sør-Europa før de nådde hyllene i norske butikker, noe som resulterte i et høyere karbonutslipp fra mer importert mat og transporten sammenlignet med lokalt dyrkede avlinger. Nå er Norges største barnehage, Milzacordneriot, i samarbeid med sin partner LOG og Signify Horticultural LED Department, den første som reduserer avstanden til gårdsgaffelen ved å dyrke tomater og paprika lokalt året rundt under LED-belysning.

Målet er å øke mulighetene for lokal produksjon og redusere virkningen av klimaendringer ved å importere utenlandske produkter. Philips GreenPower LED Signing Compact har levert et 70.000 kvm drivhus i Naipei, Rogaland, Norge. Med LED-belysning får Miljocardneriat de beste forholdene i drivhuset. Dette er viktig fordi belysning påvirker fotosyntese av planter, og riktig belysning er veldig viktig for hvor godt plantene vokser og utvikler seg.

Gjennom årene har Signify studert belysning og planter og funnet den perfekte lysoppskriften på tomater, paprika, agurk og annen frukt og grønnsaker. Så Milzagardnerite kan gi planter riktig spekter og lysintensitet til rett tid. På denne måten kan de kontrollere vekst, planlegge og i det minste øke produktiviteten.

“Mange supermarkedkjeder vil tilby sine kunder fersk og velsmakende frukt og grønnsaker med et betydelig lavere karbonavtrykk enn de fra New Europe. Dette er en vi kan tilby gjennom året, takket være vårt samarbeid med Significi,” Corey Week fra Miljagardneri. “Vi valgte Signify fordi de kan gjøre mer enn bare å gi LED-lys. Vi har et godt, tett samarbeid med botanikerne deres for å få mest mulig ut av belysningsløsningen, slik at grønnsakene får bedre vekstvilkår. Dette betyr at vi bedre kan dyrke grønnsaker og produsere lettere. “Kan løses, og Signify kan hente inn forskjellige eksperter om nødvendig.”

READ  Coosterre, ZEG Kraft til å utforske muligheter for blå hydrogen i fellesskap

MiljacardNeriod har installert Philips Green Power LED Toplight Compact i forbindelse med Crowse-kontrollsystemet. Dette gjør det mulig å dempe lysene slik at bønder til og med kan gi lysnivåer gjennom dagen og produksjonssyklusen. Bønder kan dempe lysene når det er nødvendig. For å spare energi eller når det er nok dagslys.

Horticultural Discovery
Miljacardneriat ønsker å utvide fra 1 hektar tomater og 0,4 hektar pepper til slutten. Grønnsakene er allerede høstet og går mot butikker over hele Norge.

Selv om Signify har jobbet med LED-lys for drivhus siden 2012, er det fortsatt mange produsenter som ennå ikke er klare for den nye drivhusbelysningsteknologien. Henrik Norgard, forretningsdriftsleder for Signify Agriculture, mener at dette samarbeidet med Milzacordneriat, en av markedets ledende aktører, vil oppmuntre andre bønder til å installere Signify Hardy LED-lys og øke produksjonen.

“Vi er stolte av å se MiljaCardnerites evne til å dyrke med lampene våre. Våre belysningsløsninger bør sees på som en hjørnestein i produksjonen. Sammen med bonden, med løsningen, kan du unngå overforbruk av både vann og strøm og miljøbelastningen. transport fra Sør-Europa, i stedet for å få ferske, lokalt dyrkede grønnsaker hele året i Skandinavia, ”sa Narkard.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *