Norsk formuefond ber japanske styrer om å øke mangfoldet og uavhengigheten

Norges Sovereign Wealth Fund har krevd at endringer i Japans retningslinjer for eierstyring og selskap inkluderer større krav til uavhengighet og mangfold.

Norges Bank, intern forvalter av Oslos Government Pension Fund Global, sa i et eget brev til Investment Management. Financial Services Authority of Japan Og dette Tokyo børs Ved utgangen av 2020 hadde den investert 76,2 milliarder dollar i 1499 japanske selskaper. Per 31. mars diskuterte forvalterne av fondet, som har eiendeler på 11,03 billioner norske kroner (29 1,29 billioner), endringer i Japans FSA-retningslinjer. Aksjemarkedsråd om investor- og selskapsinvolvering og endringer i landets bedriftsledelsesindeks.

“Vi mener det er nødvendig å beskytte og fremme fondets langsiktige økonomiske interesser gjennom beskyttelse av minoritetsaksjonærer gjennom god eierstyring og selskapsledelse,” sa brevene.

I et brev til FSA fremhevet NBIM-ledere viktigheten av styrets uavhengighet, styrestruktur, utnevnelsesprosessen og konsistensrapportering som fire saker for økonomi og ledelsesinvesteringer i det japanske aksjemarkedet.

Det kom med en rekke anbefalinger for hvert bekymringsområde, selv om det har blitt notert en gradvis økning i uavhengighetsnivået i japanske styrer siden retningslinjene ble introdusert i 2018.

FSA anbefaler i sine reviderte retningslinjer at minst en tredjedel av selskapene som er notert på Japans hovedmarked, har uavhengige styremedlemmer. NBIM mener imidlertid at flertallet i gruppen over tid vil bli oppmuntret til å forbli uavhengig i tråd med global best practices.

NBIMs anbefalingsliste oppfordret til “hensiktsmessig likestilling” med høyt mangfold av ferdigheter og bakgrunn.

Brevet ønsket også anbefalingen om å forbedre dialogen mellom interessenter og selskaper velkommen. “Gjennom årene har vi sett japanske selskaper stadig mer villige til å engasjere seg med aksjonærer, og vi gleder oss over direkte involvering med uavhengige styremedlemmer, spesielt i selskaper der styrelederen er administrerende direktør,” heter det i brevet.

READ  Danmark stanser oljeleting i Nordsjøen - NRK Urix - Foreign News & Documentaries

Det andre brevet, skrevet til Tokyo Stock Exchange, vurderer råd om endringer i Japans konsernledelsesindeks, som ble introdusert i 2015.

I tråd med kravene til styremedlemmers frihet og mangfold, kan alle selskaper gjøre koden mer effektiv ved å rapportere mot standardene på engelsk, som vil bli utgitt før det årlige aksjonærmøtet. ”

“Dette vil gjøre det mulig for oss å vurdere selskapenes egen rapportering når vi tar våre beslutninger om stemmegivning og når vi er i kontakt med japanske selskaper,” heter det i brevet.

Begge brevene ble signert av administrerende direktør og compliance officer Karen Smith Ihenacho og seniorøkonom Peter Alexis Vegerich.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *