Norsk gran skiller seg ut for vårt ugunstige klima mer enn andre skudd Hjem og hage

Berørte trær kan ikke helbredes på grunn av mangel på spray for å bekjempe sykdommen. Sykte individuelle ben kan beskjæres, men hvis kreftene sprer seg til hovedstammen, vil treets levetid reduseres. På den tiden er de beste alternativene for gartneren å vanne i lange tørre perioder for å redusere tørkestress og å opprettholde doseringen så ofte som mulig med sporadisk befruktning (hvert 3. til 5. år).

Av og til tørke og sommervarme, spesielt intermitterende nattlig varme og fuktighet, kjennetegner de lokale somrene våre, som er de viktigste faktorene som får gran til å gå foran cytospora canker. Selv om gartnere kan ta vann i lange tørre perioder, er det ingen kulturelle fremgangsmåter som håndterer varme-relaterte miljøbelastninger.

Av alle de kommersielt tilgjengelige granartene skiller norsk gran, og til en viss grad serbisk gran seg bedre ut for vårt ugunstige klima enn andre granarter.

Jeg anser alle typer gran (Physia spp.), Samt Alaskan sedertre (nå kalt Santosyphirus nutcatensis «Pendula») for å bli utsatt for ugunstige tørker og varmepåkjenninger når de dyrkes lokalt.

Hvis du vil dyrke høyere gran for å skape en høyere, grønnere skjerm, er sorter som Green Giant Arborvitae (Tuja «Green Giant») og høye oppreiste kinesiske einer «Fairview» (søster «Heads Column») mulige alternativer.

Skriv til plantinformation@mobot.org eller Horticultural Response Service, 4344 Shaw PLD, St. Louis, MO 63110 til Home Horticulture Center of the Missouri Botanical Garden.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *