Norsk grunnlegger prøver igjen med et nytt lavprisselskap over Atlanterhavet

Bjørn Kjos var banebrytende for billige transatlantiske flyreiser med Norwegian, men flyselskapet har ikke klart å gjøre det lønnsomt og kjemper nå for fremtiden. Nå, mindre enn to år etter at han trådte til side som administrerende direktør i et norsk selskap, prøver han igjen. Hans nye prosjekt, Norse Atlantic Airways, har som mål å starte driften innen utgangen av 2021.

Sammen med kjente investorer Björn Tory Larsen og Björn Kees, som Juus Prosjektet ble avduket I en pressemelding. til meg dagens arbeid, Kjos vil eie 15% av det nye flyselskapet.

Norske Kjos har vokst fra et lite innenriksflyselskap til et av de største lavprisflyselskapene i Europa og et stort navn innen langdistanseluft, spesielt over Atlanterhavet. Larsen har erfaring som grunnlegger av OSM Aviation.

Vi presenterer Norse Atlantic Airways

For ikke å forveksle med Færøyene-baserte Atlantic Airways, har Norse Atlantic Airways som mål å bygge bro over gapet etter norsk avgang for langdistansetjenester. Det nye flyselskapet vil bruke det samme flyet – Boeing 787 Dreamliners – som det norske selskapet har på sine transatlantiske ruter, men det er foreløpig ingen detaljer om spesifikke ruteplaner.

Vil det lykkes der Norwegian og mange andre har feilet og skape en bærekraftig forretningsmodell basert på lavkost, langdistanseluft? Det er en vanskelig forespørsel.

Mange passasjerer likte de lave norske prisene, men en rekke tekniske problemer plaget flyselskapet. I 2019 falt deler av Rolls-Royce-motorer som ble brukt i en Dreamliners på en italiensk by under flyvning. Flyselskapet led også av de globale forsinkelsene i Boeing 737 Max-flåten.

Allikevel er gruppen bak norrøne trygg på at de har det som trengs for å gjøre det til en suksess. Bjørn Larsen, som vil overta som administrerende direktør, sa at det ville være en “historisk mulighet” for å bygge et nytt flyselskap fra bunnen av i en post-pandemisk verden. Han sa at ledergruppen var i stand til å sikre moderne fly med lavt drivstofforbruk på gode betingelser.

Nok et nytt navn i Scandinavian Aviation

Den plutselige kunngjøringen av det skandinaviske betyr at et annet flyselskap kommer inn i det overfylte luftfartsmarkedet i Skandinavia. I fjor kunngjorde oppstart Flyr planer om å drive innenlandsflyvninger i Norge og høytrafikkruter fra Norge til Norden og Europa med start i sommer.

I mellomtiden gikk det europeiske lavprisselskapet WizzAir inn på det norske hjemmemarkedet i fjor, selv om det etter bare to måneder stengte sin nye base i Trondheim.

Nyhetene gnister flere problemer for det gamle flyselskapet SAS, men også for Norwegian hvis selskapet klarer å overleve den nåværende finanskrisen. Den norske ledelsen prøver å omstrukturere selskapet under rettsbeskyttelse i Norge og Irland.

READ  Colruyt åpner sitt første belgiske supermarked åpent 7 dager i uken, 24 timer i døgnet!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *