Norsk Hydro: Betydelig interesse for batterianlegget i Norge

I desember 2020 ble selskaper i Norge invitert til å uttrykke interesse for å drive et potensielt batterianlegg. Det er betydelig interesse for prosjektet, og flere mulige steder er blitt foreslått. Fristen for å uttrykke interesse er 28. januar.

Panasonic, Equinor og Hydro vil nå evaluere innsendte prosjekter. Totalt ble det sendt inn 82 prosjekter som dekker mer enn 100 forskjellige foreslåtte lokaliseringssteder fra alle deler av Norge. Bedrifter gir ingen kunngjøringer om individuelle prosjekter.

Det første trinnet er å identifisere foreslåtte steder som oppfyller kravene til et batterianlegg. Når den første vurderingen er fullført, vil hver søker bli varslet om programmet oppfyller kravene. Det vil være en mer moden prosess å fokusere på de mest konkurransedyktige alternativene innen midten av 2021. Bedriftene vil bestrebe seg på å behandle alle søkere og prosjekter likt, og baserer resultatene på definerte kriterier og objektive vurderinger.

Parallelt arbeider partnerskapet for å vurdere markedet for litiumionbatterier i Europa og for å modne forretningssaken for en grønn batterivirksomhet basert i Norge. Foreløpige funn forventes innen midten av 2021, og disse vil informere påfølgende resultater gjennom partnerskapet.

Utgitt: 29. januar 2021

Ta kontakt

Kull ertresvåg

Kommunikasjonshode, batterier

+47 952 96 767

kari.ertresvag@hydro.com

Benektelse

Norsk Hydro A.S.A. Skrevet dette innholdet 29. januar 2021 Og er eneansvarlig for informasjonen der. Levert av Generell, Ulest og uendret, i 29. januar 2021 09:31:09 UTC.

READ  Kontroverslinje omgir lakseproduksjon

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *