Norsk Hydro og Lies S.W. Komplett kombinasjon av vannkraft i Norge – Aluminium Insider

Norsk aluminium smelter Norsk Hydro ASA og Municipal Application Lies Fullføring Det nye selskapet Liescraft DA kunngjorde i går at det vil innlemme en del av alles vannkraftproduksjon.

Liescroft blir ny eier av flere vannkrafteiendommer på Norges sørvestlige grenser, inkludert Ross-Sultan Kraft (RSK). Hydro vil fortsette å drive anlegget, som vil akseptere driften av innkommende Lies-eiendeler, og Lice vil overta markedsoperasjoner og avhending av vann i RSK og andre Lice Craft-eiendeler.

Hydro har en eierandel på 25,6 prosent i det nye selskapet, mens Lies eier 74,4 prosent. Licecrafts samlede produksjonskapasitet er 9,5 TWh.

Per nå er Hydro den tredje største operatøren av fornybar energi i Norge, med en total produksjon på 13,6 TWh per år. Selskapet eier 9,4 TWh fornybar strøm per aksje.

Norsk Hydro ble grunnlagt i 1905 og ble finansiert av den svenske familien Wallenberg og franske banker, og startet sitt liv av Sam Eid under navnet Norsk Hydro-Electric Qualstobactilescope (som betyr «Norway Hydro-Electric Nitrogen Limited»). For tiden eier den norske regjeringen omtrent 40% av selskapet. Norq Hydro er et av de største aluminiumsselskapene i verden, med fabrikker som Rugan, Rufos, Venezuela, Carme, Hyunger, Erdal, Chundelsara og Holmestrand. Norsk har mange fabrikker i utlandet, inkludert i Tyskland og Brasil.

READ  Franskmennene sist i Golden League mot Norge og Danmark

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *