Norsk kystvakt utsetter redning av forlatt skip | Voice of america

Norske tjenestemenn i kystvakten sa onsdag at dårlig vær og grov sjø førte til at de utsatte arbeidet med å gjenopprette et nederlandsk lasteskip som var drivende utenfor kysten av Norge etter evakueringen av mannskapet tidligere. Denne uken.

Kystverket sa at de hadde planlagt å nærme seg Eemslift Hendrika med slepebåter og bringe noen av mannskapet om bord i håp om å få det forlatte skipet til havn.

Men myndighetene sa at vinddrevne bølger 15 til 18 meter høye gjorde planen umulig. Det forventes at nederlandske og norske bergingseksperter prøver på nytt torsdag. I en pressemelding sa NCAs beredskapsdirektør Hans Petter Mortensholm: “Liv og helse er alltid førsteprioritet under en hendelse som denne, og det må være trygt å utføre redning.”

I morgentimene onsdag var skipet, som var utstyrt for å frakte småyachter, 74 til 94 kilometer fra den norske kystbyen Alesund. Kystvakten svarte på et nødanrop fra skipet og brukte et helikopter for å ta mannskapet i sikkerhet mandag.

I en uttalelse på nettstedet sa NCA at de fryktet at båten ville kantre fordi båten ble vippet i en vinkel på 40 til 50 grader. Men uttalelsen sier at et av skipene om bord løsret seg og falt i vannet, noe som stabiliserte skipet noe. NCA beredskapsdirektør sa til norsk offentlig radio at skipet senere ble gjenopprettet.

Det var bekymring for at skipet kunne gå på grunn og søle en betydelig mengde drivstoff i tankene, men NCA sier det er liten fare for at det skjer.

READ  15 fantastiske bilder av Norge som får deg til å ønske å besøke

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *