Norsk overvåkingsgruppe har sagt at Grindr bør fjerne data som er samlet inn på feil måte

Norge bør tvinge bruken av kvernedatering for å ødelegge ulovlig innsamlede data på grunn av trusselen om en nylig heftig bot, sa landets mest innflytelsesrike forbrukerråd onsdag. Datatilsynskommisjonen planlegger å ilegge LGBTQ + bruk en bot på 100 millioner norske kroner (8 11,8 millioner) 26. januar.

“Forbrukerrådet ber nå Datatilsynet ta grep for å sikre at selskapet oppdager og sletter ulovlig innsamlede personopplysninger,” sa rådet i en uttalelse. “Så lenge disse dataene er ute, kan de da deles og brukes av selskaper som tjener penger på personopplysninger for overvåkingsbasert markedsføring og andre formål,” la det til.

Kravet har oppstått siden slutten av 2020 til Rådet om at Grinder bryter Europas Public Data Protection Regulation (GDPR), som setter retningslinjer for innsamling, behandling og deling av personlig informasjon. Den amerikanske kvernen, som beskriver seg selv som verdens største app for sosiale nettverk for homofile, bifile, transpersoner og komikere, svarte ikke umiddelbart på en anmodning om kommentar onsdag.

I januar, etter nyheten om boten, sa Grinder at anklagene mot den var før 2018 og ikke lenger gjenspeilte den nåværende personvernpolitikken eller -praksis, og at selskapet fulgte loven. Databeskyttelse-kommisjonen var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar onsdag. I januar sa det at bruddene var “veldig alvorlige”, og at straffen ville være omtrent 10% av Grinders estimerte globale årlige inntekt.

Imidlertid vil det bli tatt en endelig beslutning om selskapet kan bli bøtelagt. ($ 1 = 8.4885 norske kroner)

(Denne historien ble ikke redigert av Devtiscourse-ansatte, den ble automatisk opprettet fra en integrert feed.)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *