Norsk salmonellautbruddstamme oppdaget i storfekjøtt importert fra Tyskland


Presentert av News Desk @ Pactiman63

EN Oppfølgingsrapport om Salmonella-utbrudd Over hele Norge har Folkehelseinstituttet i samarbeid med Norsk veterinærinstitutt påvist Salmonella enteritt med en eksploderende profil i en biffpakke importert fra Tyskland.

Bilde / CDC

Den importerte biffblokken brukes til å hogge deigen blant annet. Dette produktet ble trukket ut av markedet. Noe av det importerte storfekjøttet er også solgt til andre selskaper, og Mattilsynet jobber fortsatt med å finne ut av det.

Dette passer godt med informasjonen vi har fra saker som har blitt intervjuet så langt, der mange stater hevder at de smakte på rå hakket deig, sier Dr. Hilde Mary Lund.

Jeg vil minne om viktigheten av å steke saftmel og kjøttdeig som et viktig forebyggende råd, sier Dr. Hilde Marie Lund.

Eksplosjonsetterforskningen gjennomføres i nært samarbeid med industrien, relevante kommuneoverlege, veterinærbyrået og Mattilsynet.

Av totalt 22 tilfeller er 19 hittil diagnostisert i et utbrudd av Salmonella enteritt. I 3 tilfeller venter vi på endelig bekreftelse, men foreløpige analyser indikerer at disse har eksplodert. I tillegg venter vi på analysen av en sak.

Prøver er tatt fra utbruddet i slutten av januar og inn i den siste uken i februar (uke 4-8). De er 11 til 91 år, gjennomsnittsalderen er 60,5 år og 64% er kvinner. Ofrene inkluderer Wigan (11), Oslo (3), Innlandet (2), Westfold og Telemark (1), Akter (1), Rockland (1), Westland (1), Murray og Romstall (1) og Northland (1) . 10 av sakene er innlagt på sykehus.

READ  Troicki tok opp Novak Djokovics tilstedeværelse mot Norge.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *