Norsk skred: Syvende lik funnet, tre fortsatt savnet

Redningsaksjoner er i gang i landsbyen Ask, som ble rammet av et skred 2. januar 2020 i den norske kommunen Gajetrum. / CFP

Redningsaksjoner er i gang i landsbyen Ask, som ble rammet av et skred 2. januar 2020 i den norske kommunen Gajetrum. / CFP

Politiet sa søndag at redningsarbeidere har funnet et syvende lik fra et skred som begravde hus i en landsby nær den norske hovedstaden, men håpet er fortsatt at de tre savnede fortsatt er i live.

Tragedien skjedde tidlig på dagen 30. desember, da hus i landsbyen Ask, 25 kilometer nordøst for Oslo, ble ødelagt og hundrevis av meter gjørme ble vasket bort.

Politiets talsmann J ன் rn Christian Willersrut sa at han håper å finne overlevende i rasområdet. «Dette er fortsatt en redningsaksjon til vi bestemmer noe annet,» sa han.

Tidligere på søndag sa Goran Siverson, sjef for redningsaksjonen: ”Vi jobber hardt med depresjonen forårsaket av raset.

Politiet sa at et nylig lik ble funnet i nærheten av der de to ble reddet, men ingen ytterligere detaljer ble gitt. Lag støttet av snifferhunder, helikoptre og droner har nå funnet tre lik på søndag, ett på lørdag og tre på fredag.

Så langt har de identifisert liket til den første personen som ble funnet på fredag ​​som 31 år gamle Eric Cronollen. Identiteten til de andre er ikke gitt ut.

Men politiet har også gitt ut navnene på 10 personer, inkludert to toåringer og en 13-åring som forsvant på onsdag.

Ti personer ble skadet i raset, og en ble alvorlig overført til Oslo for behandling.

Omtrent 1000 av byens 5000 innbyggere er blitt kastet ut på grunn av frykt for sikkerheten til hjemmene når landet fortsetter å bevege seg.

«Dette er en helt surrealistisk og skummel situasjon,» sa Olav Gerdingen, en av de utviste, hvis familie hadde søkt tilflukt på et hotell.

Redningsmenn fra Harold, kona Sonja og kronprins Hogan, som tente lys for ofrene i en lokal kirke, ankom søndag.

«Jeg har problemer med å finne ut hva jeg vil si, for det er helt forferdelig,» sa Raja etter besøket.

«Denne forferdelige hendelsen påvirker oss alle. Jeg har medfølelse med deg når det nye året begynner med tristhet og usikkerhet,» sa han i en TV-uttalelse.

Direktoratet for vann og energi (NVE) kalte katastrofen for en «hurtig leiresklie» på rundt 300 til 800 meter.

Kvikkleire er en type leire som finnes i Norge og Sverige som kan kollapse og flytende under høyt trykk.

(Med AFP-inngang)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *