Norsk statsfond kjøper første eierandel i fornybar energi, Energy News, ET EnergyWorld

OSLO: Norges suverene formuefond, som er finansiert av skatter betalt av landets olje- og gassindustri, kunngjorde onsdag at det har gjort sin første direkte investering i infrastruktur for fornybar energi.

Fondet, som eier mer enn 1,1 billioner euro (1,3 billioner dollar) i eiendeler, sa at det ville kjøpe en 50 prosent eierandel i verdens nest største havvindmøllepark i dag.

Andelen er i vindparkene Borssele 1 & 2, som ligger i Nordsjøen utenfor Nederlandskysten og som kan generere 752 MW.

Det blir anskaffet for 1,38 milliarder euro fra det danske selskapet Orsted, som fortsatt vil eie de resterende 50 prosent av prosjektet.

“Unotert fornybar energiinfrastruktur er en ny aktivaklasse for fondet, der vi investerer for å forbedre den samlede diversifiseringen av fondet,” sa Nikolai Tanjin, administrerende direktør i Norges Bank Investment Management som forvalter fondet.

Det statlige formuefondet investerer i den norske statens olje- og gassinntekter i aksjer, obligasjoner og eiendom for å finansiere de fremtidige behovene til landets sjenerøse velferdsstat.

Fondet, som har etiske retningslinjer for investeringene, eier andeler i hovedstaden til produsenter av fornybar energi.

Dette er imidlertid den første direkte andelen i infrastruktur for fornybar energi siden parlamentet godkjente slike investeringer i 2019.

Fondet sa at det planlegges å investere rundt 10 milliarder euro i infrastruktur for fornybar energi mellom 2020 og 2020.

READ  Coeur d'Alene Press

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *