Norsk velstandsfond: Rapporter om bedriftens klimadata forbedres Reuters | Virksomhet

OSLO (Reuters) – Norges statlige rikdomsfond på 1,3 billioner dollar sa torsdag at selskaper jobbet for å forbedre måten de rapporterer om deres innvirkning på klimaet, etter at det lenge hadde bedt om fullstendig offentliggjøring.

Global Government Pension Fund investerer statlige inntekter fra olje- og gassproduksjon og forvaltes av en enhet i Den norske sentralbanken, og er en av verdens største investorer i aksjer, obligasjoner og eiendom.

Det eier eierandeler i rundt 9100 selskaper over hele verden og har spilt en rekke spørsmål innen miljø, sosial og eierstyring (ESG).

“Vi ser betydelige forbedringer i bedriftsrapportering om klimaendringer i nesten alle bransjer. I 2020 hadde nesten 42% av selskapene veldig god rapportering og 24% hadde god rapportering,” fondets ledelsesarm, Norges Bank Investment Management (NBIM)) ), I en årlig rapport om ansvarlige investeringer.

“Generelt sett så vi bedre rapporter om styring og risikostyringsprosesser sammenlignet med strategier og tiltak.”

Fondet sa at teleselskaper, husholdningsvarer og husholdningsvarer og sektoromsorg generelt var bedre i rapportene.

Den la til at selskapets rapporter innen bygg, konstruksjon, forsikring, olje og gass, og industrielle varer og tjenester var “svakere generelt.”

dialog

Fondet er primært fokusert på dialog med selskaper for å fremme sine prioriteringer. Hun la til at fondtjenestemenn i 2020 holdt 2877 møter med 1209 selskaper, hovedsakelig på grunn av Coronavirus-pandemien.

Fondet sa at det har startet en dialog med 16 banker om hvordan man kan håndtere klimarisiko i deres utlåns- og finansieringsporteføljer.

I rapporten fremhevet fondet at det håndterte bankfinansierte utslipp med Morgan Stanley og Australia & New Zealand Banking Group Ltd., miljøpåvirkningen fra moteindustrien med Adidas og hvordan sement produseres med lavere utslipp i HeidelbergCement.

READ  Endrs eksterne filialer for produksjon for

Bortsett fra klimaendringene, diskuterte fondet belønning av administrerende direktør Sundar Pichai i Alphabet, AstraZeneca-sjef Pascal Suriot i farmasøytisk selskap, styresammensetning og nominasjonsprosessen ved Royal Dutch Shell.

(Utarbeidet av Goldis Fuchs og Victoria Clesty; redigering av Simon Cameron Moore)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *