Norsk velstandsfond sier at pandemien glir ned på listen over markedsrisiko

Skrevet av Gwladys Fouche

OSLO (Reuters) – En høytstående tjenestemann i Norges velstandsfond på 1,3 billioner dollar sa onsdag at epidemien blir mindre dominerende i markeder, og andre risikoer som inflasjon og en korreksjon av aksjemarkedet øker ettersom vaksiner gir drivstoff til optimisme og utvinning.

På grunnlag av sterke aksjemarkeder, drevet av finans- og energisektoren, kunngjorde verdens største formuefond onsdag et overskudd på 46 milliarder dollar mellom januar og mars, en avkastning på 4,0% på investeringene som overgikk referanseindeksen.

«Jeg vil definitivt beskrive det (epidemien) som en av de tre største risikoene på dette punktet,» sa administrerende direktør Trond Grande til Reuters. «Vi ser en litt mer balansert risikoprofil fordi det er mer optimisme nå om vekst og inflasjon. » Etter resultatene i første kvartal.

Mens aksjer ga 6,6% avkastning på fondet, fikk renteporteføljen et sjeldent tap på 3,2%, ettersom rentene steg betydelig etter et langvarig fall.

«Det du ser er noen indikasjoner på en viss opphopning av noe inflasjon her og der, i det minste på material- og råvaresiden,» sa han.

«Hvis dette oversettes til bredere inflasjon, tror jeg rentene vil øke enda mer,» sa han og la til at han var «litt overrasket» over styrken i aksjemarkedene det siste året.

«Det vil komme en korreksjon på et eller annet tidspunkt. Vi trenger bare å være forberedt på det,» sa han. Men han nektet å avsløre datoen han forventet.

Fondet investerer de norske statens inntekter fra olje- og gassproduksjon i 9100 selskaper over hele verden, og eier 1,4% av alle børsnoterte aksjer globalt. Det investerer også i obligasjoner og eiendom, og siden denne måneden har det investert i grønn infrastruktur.

READ  The Great Way Out: Sentralbankene stiller opp for beredskapstimulus

Investeringene utgjør 73,1% i aksjer, 2,5% i unotert eiendom og 24,5% i fast inntekt.

(Klipp av Terry Solsvik og Barbara Lewis)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *