Norsk velstandsfond vurderer rekrutteringsplaner blant nettrisiko

Norges Sovereign Wealth Fund utvider rekrutteringsnettet til å omfatte ikke-statslige høyskoler, ettersom det søker et lyst sinn for å beskytte sin portefølje på $ 1,3 billioner fra de voksende kreftene til hackere.

Nikolai Tanzen, administrerende direktør i det Oslo-baserte fondet, sier at han av og til tar opp telefonen som en del av rekrutteringsprosessen for å “oppmuntre gode kandidater til å søke.” Typer av økonomiske motangrep er “mer og mer sofistikerte. Kreftene vi er imot er enorme, sa han. “Det er mye penger i dette fondet, så det er et uvurderlig mål.”

Fondet så en kraftig økning i angrep i fjor. I 2020 forsøkte hackere å omgå systemene sine mer enn 1000 ganger, noe som indikerer at det var mer enn det dobbelte året før, sa Tanzen i et intervju. Cybersikkerhet er “veldig viktig for økonomi,” sa han.

Den 54 år gamle konsernsjefen sier at han også er interessert i å snakke med såkalte etiske hackere. Men disse midlene berører ikke personer med kriminell historie, uansett hvor smarte de er, sa han.

Fokuset på cybersikkerhet har fått finansiering til å revurdere noen av de tradisjonelle rekrutteringskravene. “Generelt er vi mer åpne enn noen gang,” sa Ada Magnus, leder for menneskelige ressurser. Selv om søkere kanskje ikke forventer at universitets- eller høyskolegradene som generelt kreves for å krysse screeningprosessen, er “utdanning og formelle krav fremdeles viktige for oss”.

Hun sier Norgas Bank Investment Management – det offisielle navnet på fondet – har allerede ansatte i Singapore og New York som er “selvlært i praksis, uten riktig utdannelse”.

“De har nøyaktig tankegangen og holdningen vi leter etter,” sa han. “Vi håper dette vil gjøre opp for mangelen på formell utdanning.”

READ  Apple introduserer iPhone 12

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *