Norske pingviner vaksineres mot fugleinfluensa

Tolv Gentoo Penguins streifer rundt den 200 meter isdekte stien på Ottaru Fisheries i Hokkaido, 21. januar 2021. Frankrike mediebyrå

OSLO, Norge – De har levd under alvorlige fengselsforhold i flere måneder, men snart vil et andre skudd av en livreddende vaksine tillate dem å gå ut og gå tilbake til sitt normale liv.

Selv om dette kan virke som en kjent historie, innebærer deres normale liv i dette tilfellet å gli på magen, flyte på isete vann og fiske i munnen.

27 gentoo-pingviner i Norges bergensfiske har blitt strukket med tjære over pennen etter oppdagelsen av H5N8, landets mest smittsomme fugleinfluensautbrudd, siden begynnelsen av desember.

“På grunn av dette har Food Health Authority innført en portforbud: alle fugler i fangenskap må holdes under taket,” sa fiskeridirektør Aslak Sverdb til AFP torsdag.

Men med ankomsten av fugleinfluensavaksine, kommer resultatene til syne.

Den eldste og mest sårbare var det første skuddet på onsdag, etterfulgt av den yngste pingvinen på torsdag, sa Fisheries.

Nylig kalt “Erna” i vaksinasjoner, var statsminister Erna Solberg, som en gang fikk en sommerjobb på fiskeriet, et turistmål i den vestlige byen der han ble født.

Når den andre vaksinedosen er gitt innen en måned, kan fuglene se himmelen igjen.

“Nå er pingvinvaksinasjonen et rent tilfeldighet, helt uavhengig av koronaviruset, men det viser at vaksiner er viktige, og enda mer i dag,” sa Sverdorp.

I naturen lever gentianpingviner i Antarktis, på den andre siden av jorden.

Ingen i bergensfisket får influensa, og mens sykdommen er ødeleggende for fugler, er den sjelden å spre seg til mennesker.

phy / map / jll / wai / dl

© Byråer Frankrike-Press

Penguin, Penguin, Gentoo, Gentoo Penguin, ANC, Norway, Bergen Aquarium, Antarctica, H5N8

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *