Norway Royal Salmon AS (OB: NRS) er på vei ned, men grunnleggende ser anstendig ut: Vil markedet korrigere aksjekursen i fremtiden?

Med bestanden ned 8,9% den siste måneden, er Norges kongelige laks (OB: NRS) lett å ignorere. Imidlertid er aksjekursene vanligvis drevet av selskapets langsiktige årsregnskap, som i dette tilfellet ser veldig respektfullt ut. Spesielt vil vi ta hensyn til royaltyavkastningen til Norges lakselaks i dag.

Avkastning på egenkapital eller egenkapitalavkastning er en viktig faktor som bør tas i betraktning av en aksjonær, da den forteller dem hvor effektivt de kan investere kapitalen på nytt. Kort sagt viser avkastningen på egenkapitalen fortjenesten som hver dollar gir når det gjelder aksjeinvesteringer.

Les vår siste analyse av norsk kongelig laks

Hvordan beregnes egenkapitalavkastningen?

De ROE-formel er å være:

Avkastning på egenkapital = Netto fortjeneste (fra videreføring) ÷ Aksjeandel

Så basert på formelen ovenfor er ROE for Royal Norway laks:

13% = 440 millioner SEK 3,3 milliarder kroner (basert på de påfølgende tolv månedene frem til september 2020).

Avkastningen er fortjenesten de siste tolv månedene. Dette betyr at for hvert NOK 1 egenkapital ga selskapet et overskudd på 0,13 kroner.

Hvorfor er avkastning på egenkapitalen viktig for profittveksten?

Så langt har vi lært at avkastning på egenkapital er et mål på selskapets lønnsomhet. Avhengig av hvor mye fortjeneste selskapet velger å reinvestere eller «beholde», kan vi deretter vurdere selskapets fremtidige evne til å generere fortjeneste. Forutsatt at alt annet er likt, er selskapene som har høyere avkastning på egenkapitalen og beholder høyere fortjeneste vanligvis selskapene som har høyere vekst i forhold til selskapene som ikke har de samme fordelene.

Norsk kongelig laks utbyttevekst og 13% egenkapitalavkastning

Til å begynne med ser den norske laksen ut som akseptabel. Videre sammenlignes selskapets avkastning på egenkapital veldig gunstig med bransjens gjennomsnitt på 9,9%. Som du kanskje forventer, er 7,2% nettoinntektsnedgang rapportert av den norske kongelaksen noe overraskende. Vi tror at det kan være noen andre faktorer som spiller en rolle her som hindrer selskapets vekst. For eksempel betaler et selskap en stor del av fortjenesten som utbytte, eller står overfor konkurransepress.

READ  "En rettferdig blanding er nødvendig for å sikre forsyning"

Vi sammenlignet imidlertid resultatene fra Norway Royal Salmon med bransjen og var urolige over å oppdage at mens selskapet trimmet overskuddet, økte bransjen sin inntjening med en hastighet på 1,3% i samme periode.

OB: NRS inntjeningsvekst 30. januar 2021

Utbyttevekst er en stor faktor i verdsettelsen av aksjer. Det er viktig for en investor å vite om markedet har priset selskapets forventede inntjeningsvekst (eller nedgang). Dette vil hjelpe dem med å avgjøre om aksjens fremtid ser lovende eller illevarslende ut. Er NRS verdsatt til en viss grad? Denne infografikken om en virksomhets egenverdi inneholder alt du trenger å vite.

Investerer norsk kongelig laks effektivt fortjenesten?

Til tross for den normale treårige utbetalingsgraden på 44% (dvs. 56% retensjonsrate), er det veldig uoversiktlig at Royal Norway laksefortjeneste har blitt redusert. Så det kan være noen andre forklaringer i denne forbindelse. For eksempel kan et selskaps virksomhet forverres.

I tillegg har Norway Royal Salmon utbetalt utbytte over en periode på minst ti år, noe som betyr at selskapets ledelse er fast bestemt på å betale utbytte selv om det betyr liten utbyttevekst. Når vi undersøkte de siste analytiske konsensusdataene, fant vi at selskapet forventes å fortsette å betale omtrent 49% av inntektene de neste tre årene. Uansett forventes den fremtidige avkastningen på egenkapitalen for den norske kongelaksen å øke til 19%, selv om det ikke forventes noen større endring i utbetalingsgraden.

Abstrakt

Generelt føler vi at den norske kongelaksen har noen positive kvaliteter. Lav inntjeningsvekst er imidlertid litt bekymringsfull, spesielt med tanke på at selskapet har høy avkastning og investerer en stor del av fortjenesten på nytt. Gitt dette kan det være noen andre faktorer, ikke nødvendigvis de som kontrollerer arbeidskraft, som hemmer vekst. Imidlertid undersøkte vi de siste analytikernes prognoser og fant at mens selskapet har trimmet overskuddet tidligere, forutsier analytikere inntjeningsveksten i fremtiden. For å lære mer om selskapets fremtidige inntjeningsvekstprognoser, ta en titt på dette Gratis Rapporter om analytikernes forventninger til selskapet om å finne ut mer.

READ  Er Belgia den økonomiske dårlige studenten i den europeiske klassen?

Forfremmelse
Hvis du ønsker å handle på Norway Royal Salmon, kan du åpne en konto med den rimeligste * plattformen som proffene stoler på, Interaktive meglere. Kundene deres fra mer enn 200 land og territorier handler aksjer, opsjoner, futures, forex, obligasjoner og fond over hele verden fra en integrert konto.

Denne artikkelen skrevet av Simply Wall St er generell. Det utgjør ikke en anbefaling om å kjøpe eller selge noen aksjer, og det tar heller ikke hensyn til dine mål eller økonomiske forhold. Vi tar sikte på å gi deg langsiktig fokusert analyse drevet av grunnleggende data. Vær oppmerksom på at analysen vår kanskje ikke inkluderer selskapets nyeste annonser som er prisfølsomme eller generiske. Wall Street har rett og slett ingen posisjon i noen av de børsnoterte aksjene.
*Interaktive meglere er rangert som den rimeligste megleren av StockBrokers.com Annual Online Review 2020

Har du notater om denne artikkelen? Bekymret for innholdet? hold kontakten Direkte med oss. Alternativt kan du sende redaksjonens e-post (på) ganske enkelt wallst.com.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *