Norway Tour: Folketrygdfondet Winning Index; KLP lanserer reserver | Nyheter

Norsk Folketrygdfondet, kapitalforvalteren bak det norske statlige pensjonsfondet (GPFN), sa i dag at det hadde den høyeste ytelsen noensinne i obligasjonsinvesteringene i 2020, og slo referanseindeksen med 2,5 prosentpoeng.

Etter å ha presentert sine årsresultater sa direktøren for innenlandske og nordiske investeringer i Norsk Sovereign Wealth Fund (SWF) at forvaltningskapitalen for GPFN hadde økt til 292 milliarder norske kroner (28,3 milliarder euro) innen utgangen av fjoråret, fra 269 ​​milliarder kroner. Norsk årlig. Før.

Fondet hadde en samlet avkastning på 8,8% for 2020, som Folketrygdfondet sa var 0,9 poeng bedre enn markedet.

Kjetil Houg, administrerende direktør i Folketrygdfondet, sa: “Vi gjorde det mye bedre enn markedet i 2020 og lyktes i vår aktive ledelse. Det gagner samfunnet.”

Selskapet hadde en avkastning på 8,1% på aksjer, 0,2 prosentpoeng lavere enn referanseindeksen, mens renteporteføljen oppnådde 7,4% – 2,5 prosentpoeng høyere enn obligasjonsindeksen.

“Dette er den høyeste overskuddsavkastningen som noensinne er oppnådd i renteporteføljen,” sa Oslo-forvalteren.

Folketrygdfondet kunngjorde også at Crisis Bond Fund som omfordelt i mars for å yte finansiering til norske selskaper som sliter med virkningen av pandemien, så langt har investert 16,8% av den 50,3 milliarder norske kroner (4,9 milliarder euro) kapitalen som regjeringen har overlevert.

Direktøren sa at dette fondet, statsobligasjonsfondet, ga et overskudd på 312 millioner kroner på investeringen i 90 obligasjonslån, og hadde en markedsverdi på 8,4 milliarder kroner ved utgangen av 2020.

Folketrygdfondet sa at aksjer i andre nordiske land enn Norge hadde høyere avkastning i 2020 enn lokale aksjer, og la til at dette har vært trenden de siste 10 årene.

“De siste årene har vi hatt bedre avkastning og bedre risikoegenskaper med den nordiske porteføljen,” sa Hoge.

READ  Grapevine: CarTrade for å sende utkast til papirer til børsintroduksjon; Mogae Media kjøper Rediffusion

I slutten av januar kunngjorde Statens globale pensjonsfond (GPFG) NOK 11trn, som utgjør hovedtyngden av Norges massive SWF, en avkastning på 10,9% i 2020.

KLP låser opp tilleggspremier

KLP, den største leverandøren av kommunale pensjoner i Norge, sammen med årsresultatene, i tråd med instruksjoner fra Financial Services Authority, kunngjorde at de har utstedt reserver på 23,2 milliarder kroner til de lokale myndighetene som eier det.

I resultatoppgaven for 2020 sa KLP: ”Som et resultat av produktendringer i offentlig tjenestepensjon som trådte i kraft 1. januar, har KLP kunnet frigjøre premiereserver på 23,2 milliarder kroner.

“De frigjorte premiereservene er overført til Customer Premium Fund i sin helhet,” sa det Oslo-baserte selskapet.

Pengene som overføres er ikke en bonus, men en økning i reservene som har oppstått på grunn av endringer i offentlig tjenestepensjonskonto.

Dette skjedde som et resultat av de nye offentlige tjenestepensjonene som trådte i kraft i begynnelsen av 2020, og en ny næringsavtale om folketrygden-kontoen i offentlig tjenestepensjon.

Finanstilsynet (Finanstilsynet) skrev til livsforsikringsselskaper og pensjonskasser i september for å forklare hvordan man skal håndtere slike overskudd i premiereserver.

I investeringsresultat rapporterte KLP en justert avkastning på 4,2% på kundemidlene i 2020, og en økning i konsernets samlede eiendeler til 807 milliarder kroner fra 763 milliarder kroner året før.

”Vi er fornøyd med et godt årsresultat med stabil drift og god avkastning for våre kunder til tross for de store utfordringene som blant annet den globale smitteforholdene for økonomiene byr på,” sa ambassadør Thorns, administrerende direktør i KLP.

KLP sa at bokinntektene var 4,8%.

Av aktivaklassene sa Pensjonsbyrået at den sunne økningen i obligasjons- og eiendomsverdien var den viktigste for resultatet, men at aksjeporteføljen også vokste betydelig i fjerde kvartal.

READ  Moodie Davitt eZine: Beslaglegging av 3,6 milliarder euro for gratis markedsmulighet i Norge - Moodie Davitt-rapport

KLP uttalte om konkurransesituasjonen i det kommunale pensjonsmarkedet og opprettholder en sterk markedsposisjon på dette området.

“De fleste kommunene og distriktene som vurderte å legge opp pensjonsplanene sine i et anbud, har valgt å forbli hos selskapet,” sa selskapet og la til at en distriktskommune og noen selskaper med lukkede pensjonssystemer har valgt å gå til andre tjenesteleverandører. .

I fjor ble KLP involvert i en tvist med Vestland fylke – en av eierne – da kommunen etter en anbudsprosess besluttet å tildele pensjonskontrakten til Storebrand i stedet.

Leter du etter det siste IPE-magasinet? Les den digitale utgaven Her.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *