Norwegian advarer om at den mangler arbeidskapital; Utleier har utløpt

Et av de fem irske datterselskapene som var registrert i Irland for Norwegian (DY, Oslo Gardermoen) som hadde sikret beskyttelse mot kreditorer i november 2020, ble avsluttet av Irlands høyesterett, da Irish Times rapporterte at en dommer ga en pålegg om å oppløse Torskefjorden Leasing sent på kvelden 15. januar.

I det norske selskapshierarkiet anser Torskefjorden seg som et datterselskap av flyeieren Arctic Aviation Assets sammen med Drammensfjorden Leasing og Lysakerfjorden Leasing.

Hun var involvert i utleie av fly for langdistansevirksomhet i Norge, og dommer Michael Quinns beslutning kom i hælene på flyselskapets beslutning i forrige uke om å stanse langtidstjenestene, og fikk bedriftseksamen Kieran Wallace fra KPMG til å kreve dømme å utstede ordren som en del av den pågående screeningprosessen hos Norwegian.

Wallace sa at han stort sett er enig i Norges nye omstillingsplan og fortsetter å evaluere den. Han forklarte at beslutningen om å avslutte langdistanseruter betydde at Torskefjorden Leasing ikke lenger var kommersielt levedyktig.

Torskefjorden Leasing leaset de tjuefire B787 bredbuksflyene, som de leide ut til andre selskaper i konsernet. Wallace forsikret at hennes eneste inntekt kom fra denne ordningen.

Advokater som representerer de fleste av Norges kreditorer sa at de enten ikke var imot eller tok en nøytral holdning under flyttingen, men en advokat som representerte en gruppe kreditorer protesterte. Advokaten som representerer nordmannen, Declan Murphy, sa at han ikke var imot ham, og dommeren utnevnte behørig Wallace og Andrew O’Leary, også i KPMG, som felles likvidatorer for Torskefjorden.

Wallace sa at den nye forretningsplanen, som forutsetter å starte Norge som et billig skandinavisk flyselskap hvis det overlever nødrekapitaliseringen, kan påvirke antall ansatte i gruppen betydelig. Men han mente flyselskapet hadde en rimelig sjanse til å overleve hvis visse skritt ble tatt.

READ  Direkte fra markedene: Saint-Gobain, Valeo, Fnac, Amadeus, Holcim, Adobe, IAG, BASF...

Innskuddene på Oslo Børs som ble lagt ut på det norske investor relations-nettstedet 14. januar, knyttet til et prospekt for å skaffe midler for å redde selskapet som en del av rekapitaliseringen, kom imidlertid med sterke advarsler.

«Firmaet anser at arbeidskapitalen som er tilgjengelig for firmaet er utilstrekkelig for dagens krav, for [at least the next] 12 måneder. […] Selskapet sa i et verdipapirnotat at selskapet anslår at det ikke vil ha tilstrekkelig arbeidskapital i løpet av første eller andre kvartal 2021.

I et registreringsdokument knyttet til den forestående noteringen av nye aksjer og permanente konvertible ansvarlige obligasjoner advarte selskapet om: ”Det er en vesentlig risiko at konsernets virksomhet og virksomhet – enten det gjelder størrelse eller natur – vil endre seg negativt selv om gruppen er i stand til å avslutte den pågående omstillingen. ”.

Hvis konsernet ikke er i stand til å fullføre restruktureringen, «Det er en vesentlig risiko at konsernet kan gå konkurs. Disse konkursrisikoene gjelder også selv om konsernet er i stand til å fullføre den nåværende restruktureringen.»

Hun la til: «Det kan ikke være noen forsikring om at konsernet vil være i stand til å generere tilstrekkelige kontanter fra sin virksomhet og / eller skaffe ny kapital til å betale sine gjeld eller andre betalingsforpliktelser i fremtiden eller å refinansiere gjelden for å kunne å betjene gjeldene sine i en sammenheng. Dens normale virksomhet. «

Dette betyr at det er «en betydelig risiko for at konsernet vil fortsette å bryte sin gjeld og andre forpliktelser, og som et resultat vil kreditorene ha rett til å fremskynde sine krav mot konsernet». I dette tilfellet vil nordmannen «under slike omstendigheter være avhengig av kreditorens samtykke til å frafalle brudd på pakt og andre misligholdsbegivenheter.»

READ  Elektrisk SUV - BMW har startet produksjonen av iX1 i Tyskland

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *