Norwegian Air for å få økonomisk bistand fra den norske regjeringen

Den norske regjeringen har avtalt å gi økonomisk støtte til den norske flybussen, et komplekst flyselskap, dersom en rekke betingelser er oppfylt.

Etter å tidligere avvise en forespørsel om en gjenopprettingspakke, bekreftet flyselskapet at regjeringen hadde avtalt å bidra til å holde de nye kapitalfondene i virksomhet. Norge spesifiserte ikke hvilke betingelser regjeringen satte i retur for hjelpen.

I en uttalelse sa flyselskapet at avgjørelsen hadde økt sjansene for å jobbe i Norge betydelig på grunn av epidemikrisen.

– Norge står overfor en veldig utfordrende og krevende situasjon på grunn av epidemien, og statsstøtte øker sjansene betydelig for å skaffe ny kapital betydelig, og vi vinner terreng gjennom den nåværende omstillingsprosessen, sa administrerende direktør Jacob Skram. «Vi har fortsatt mye arbeid å gjøre, men regjeringens bidrag understreker at vi beveger oss i riktig retning.»

Epidemien landet utallige fly, og Norge, som andre flyselskaper, fikk et tilbakeslag etter å ha blitt fanget i en industrihistorisk krise. Selskapet har allerede kuttet tusenvis av jobber og redusert størrelsen på virksomheten, og senest forlot sin langdistansemodell i et forsøk på å spare penger.

9. november avviste regjeringen Norwegian Airs anmodning om en andre utvinningspakke på flere milliarder kroner, noe som førte til en omstillingsplan for å søke om konkursbeskyttelse innen ti dager. Støtteuttrykket fra den norske regjeringen kommer en dag før den irske rettsmøtet fredag ​​som en del av transportørens prøveoppdrag. Med støtte fra regjeringen sier selskapet at det tiltrekker seg investorer og får tillit gjennom undersøkelses- og omstillingsprosessene. – Tilleggsrapport: Bloomberg

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *