Norwegian Airlines avslutter sine langdistanseflyvninger

Syke norske flyselskaper planlegger å forlate sin langdistansevirksomhet for å fokusere på sin kortsiktige virksomhet, i et grep som vil påvirke 2000 arbeidsplasser i flyselskapet.

I dag utviklet selskapet en ny plan for å effektivisere forretningsstrukturen og tjenestene, med fokus på å bygge et dedikert nettverk for korte avstander.

Hele den norske Boeing 787 Dreamliner-flåten har blitt stengt siden mars 2020 midt i den pågående koronaviruspandemien, og flyselskapet sa at fremtidig etterspørsel fortsatt er «veldig usikker». Under omstendighetene sa flyselskapet at det ikke var aktuelt med langdistansedrift.

«Resultatet av denne avgjørelsen er at styret for juridiske enheter som hovedsakelig ansetter langtidsansatte i Italia, Frankrike, Storbritannia og USA har kontaktet insolvensbehandlere,» sa nordmannen i en uttalelse.

Selskapet sa at det ville fokusere på kjernevirksomheten i de nordiske landene, der det driver et kortdistanset europeisk nettverk med smal kropp. Selskapet planlegger å operere 50 fly i 2021, og øke antallet til 70 neste år.

«Vårt kortsiktige nettverk har alltid vært ryggraden i Norwegian og vil danne grunnlaget for en spenstig forretningsmodell i fremtiden,» sa Jacob Schramm, administrerende direktør i Norwegian. «Ved å fokusere vår virksomhet på kortreistnettet, har vi som mål å tiltrekke eksisterende og nye investorer, betjene våre kunder og støtte den bredere infrastrukturen og reisebransjen i Norge og over hele Norden og Europa.»

Selskapet ønsker også å redusere gjelden til rundt 20 milliarder kroner og skaffe inntil 5 milliarder kroner i ny kapital gjennom en kombinasjon av en emisjon til eksisterende aksjonærer, en rettet emisjon og et hybridinstrument.

Og hun advarte sent i fjor om at Norge risikerte å gå tom for kontanter innen utgangen av mars hvis det ikke klarte å restrukturere gjeld og gjeld på 66,8 milliarder kroner, inkludert 48,5 milliarder rentebærende gjeld.

READ  'Med kniven på strupen': Produksjonen er gjenopptatt ved Nedcars bilfabrikk, som sysselsetter mer enn 600 belgiere | Økonomi

«Vårt fokus er på å gjenoppbygge en sterk og lønnsom norsk statsborger slik at vi kan beskytte så mange jobber som mulig.» Hr. Schram sa: «Vi forventer ikke at kundebehovet i langdistansesegmentet vil komme seg i nær fremtid, og vårt fokus vil være på å utvikle vårt kortdistansenettverk når vi går ut Fra omorganiseringsprosessen. ”“ Vi må akseptere at dette vil påvirke dedikerte kolleger fra alle deler av selskapet. Jeg vil takke hver av våre berørte kolleger for deres engasjement og utrettelige bidrag til Norge gjennom årene. «

Nordmannen sa at kontrollene og gjenoppbyggingen i Irland og Norge vil fortsette som planlagt.

«Samlet sett høres dette ut som en rimelig plan,» skrev Davie-analytikere i et notat. «Spesielt har den langsiktige virksomheten vært volatil og har hatt tap generelt siden den ble lansert i 2013 – i dette miljøet er uttak det eneste levedyktige alternativet.» Tilleggsrapporter: Reuters

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *