Norwegian Airlines pådrar seg 1,5 milliarder dollar i tap ved omstilling

Norwegian Airlines sa fredag ​​at det hadde et tap på 12,8 milliarder norske kroner (1,50 milliarder dollar) i fjerde kvartal knyttet til eide og leasede fly, samt betalinger før levering for utløpte flyordrer.

Selskapet sa at screeningprosessen i Irland og gjenoppbyggingsprosessen i Norge forløper som planlagt og forventes å avsluttes i andre kvartal. Sent i fjor fikk lavprisflyselskapet konkursbeskyttelse i både Norge og Irland, hvor de fleste eiendelene ble registrert, og har som mål å avslutte prosessen med færre fly og mindre gjeld.

Nordmannen, som forhandler vilkår med utleiere for å redusere flåten til 53 fly fra 140 fly, sa tidligere at flåten krymper til 131 innen utgangen av 2020. “Vi gjør vårt beste for å dukke opp som et tryggere og økonomisk konkurransedyktig flyselskap. , “Sa administrerende direktør Jacob. Schramm:” Et forbedret kundeproposisjon. “

“Når Europa begynner å gjenåpne, vil vi være klare til å ta flere kunder ombord. Norwegian planlegger å avslutte langdistansetjenesten og fokusere på skandinaviske og europeiske nettverk.

Den håper å redusere gjelden til rundt 20 milliarder kroner og øke 4 til 5 milliarder i nye aksjer og hybrid kapital, med den norske regjeringen allerede enig i å støtte den med 1,5 milliarder kroner. ($ 1 = 8.5399 norske kroner)

(Denne historien ble ikke redigert av Devdiscourse-ansatte og generert automatisk fra en delt feed.)

READ  Myanmar begrenser utnevnelser av utenlandske banker i en urolig finanssektor

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *