Norwegian Sovereign Wealth Fund utvikler et verktøy for å rette opp investeringsfeil

Verdens største formuefond opererer på et verktøy som det håper vil hjelpe kapitalforvaltere å lære av sine feil som de sannsynligvis bare vil oppleve noen få ganger i livet ved å simulere en form for ekstrem stress.

Nikolai Tanzen, administrerende direktør for Norges 1.1 billioner suverene investeringsmiddel, ønsker å bruke metodene som brukes i den profesjonelle sportsverdenen for å hjelpe sportspersonalet med å takle kriser.

54-åringen begynte sin karriere som administrerende direktør i september etter å ha jobbet som en London-basert hedgefondforvalter. Ansatt sportspsykolog, trener han militære piloter for å bistå i sin nye rolle. I følge Tanzen er en del av ideen å forme fondets kultur, slik at ansatte aldri Innse Han ønsket å dekke over deres gale veier.

«Hvis du ikke kan snakke om feilene du har gjort i eiendomsforvaltningen, gjør du ingenting her,» sa Tanzen Nettlys NHH Norges Handelshøyskole. «Det ble ganske enkelt vår oppmerksomhet da. Nå skal vi sette feilene våre i et system. «

Blant annet vil simulatoren gi «hundrevis av millioner datapunkter fra forskjellige porteføljeforvaltere,» sa Tanzen i en kommentar på NHHs nettsted i januar om hvordan de presterer under stress og hvor gode de er til motstridende investeringer. . 21

Han trakk en parallell mellom eiendomsforvaltning og himmelhopping, og bemerket at skihoppere bare er omtrent 5 1/2 minutter i luften om året. Resten av tiden blir brukt på å trene med simulatorer.

Tanzen sier at de fleste eiendomsforvaltere bare opplever ekstrem stress «tre ganger».

«Du hadde stress under finanskrisen,» sa han. «Du hadde det i vår. Du kan få det om ti år. Det er noen kriser å håndtere. Så, du må øve på det.»

READ  ATP-cup: Spania vinner mot Norge, Polen slår ut Georgia

Wealth Fund, som er satt til å frigjøre nøkkeltall for 28. januar 2020, har allerede sagt at resultatene kan slå nøkkelindeksen som måler resultatene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *