Norwegian Startup Flyr er satt til å starte flyreiser 30. juni

Det norske nye flyselskapet Flyr går trygt fremover med lanseringen. Grunnlagt midt i den globale helsekrisen, har flyselskapet allerede planer om å gjennomføre sin første passasjerfly 30. juni til Tromsø. La oss se hva nordmenn og besøkende til Norge kan forvente av det nye flyselskapet.

Flyr vil starte med et par Boeing 737-800, men har planer om å utvide til å ha så mange som 30 fly. Foto: Flyr

– Flyr ble opprettet for det norske markedet etter koronaviruspandemien. […]Norge er avhengig av flyreise, men kanskje litt mindre enn tidligere år. Av den grunn bygde vi et flyselskap fra bunnen av, basert på mange års erfaring, med en størrelse, organisasjon og forretningsmodell som tilpasser seg denne fremtiden ”. -Flyr nettsted

Billettsalget starter i mai

En pressemelding fra flyselskapet bemerker at Flyr vil begynne å selge billetter i mai, noe som ble gjort mulig av den norske regjeringen som ga en konkret plan for å gjenåpne økonomien. Som en del av uttalelsen forklarer Flyr:

“For ikke å komme i en situasjon med betydelige endringer i ruteprogrammet og påfølgende reservasjonsendringer som vil være uheldig for kundene, er oppstarten vår tilpasset regjeringens plan for gjenåpning av Norge.”

Han legger til at hans ansatte og partnere er “veldig ivrige etter å komme i gang.”

Med billettsalg som starter neste måned, vil den første flyturen planlagt av det lille teamet finne sted 30. juni, fra Oslo til Tromsø. Flyselskapet vil også lansere tjenester til flere destinasjoner i Norge. “Og kjente og elskede destinasjoner i Europa”, sier administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid på Flyr. Disse ‘kjære destinasjonene’ inkluderer Malaga (Spania), Alicante (Spania) og Nice (Frankrike).

Flyr-teamet består av fagpersoner som har arbeidet mye i den regionale luftfartssektoren, inkludert med flyselskaper som SAS, Norwegian, Widerøe og Braathens. Foto: Flyr

Flåteplaner

Det første paret Flyr-fly vil bli levert i mai, og flere skal leveres i juni. Data om Planespotters.net indikerer at disse to innledende flyene vil være Boeing 737-800 som tidligere har fløyet for tyrkisk lavprisselskap Pegasus. Konfigurert med 189 fulløkonomiske seter, er gjennomsnittsalderen på flyene omtrent åtte år.

READ  Mer enn 100 milliarder kroner vil bli investert i det norske Arktis dette tiåret

Flyr stopper selvfølgelig ikke bare på to fly. Faktisk sier selskapet det “Utvid antall fly og destinasjoner i tråd med etterspørselen, og på lang sikt er planen en flåte på 28-30 fly.” Etter sommersesongen vil flåten utvides i løpet av høsten. Forutsatt at flyselskapet holder seg til en flåte på 737-tallet med et helt budsjettdesign, ser det absolutt ut som det blir en norsk versjon av Ryanair.

De to Boeing 737-800-flyene som starter Flyr-operasjoner kommer fra det tyrkiske selskapet Pegasus Airlines. Disse var registrerte TC-CPI og TC-CPJ. Norske poster er ennå ikke tildelt dem. Foto: Eric Salard via Wikimedia Commons

Store håp

Ved å markedsføre seg som et norsk flyselskap for reisende i Norge, og støtte norske jobber, ser Flyrs mål ut til å være mer sosialt vinklet enn andre operatører. På sitt nettsted oppgir flyselskapet:

“Vår misjon er å skape et flyselskap som er mer bærekraftig for økonomien, samfunnet og miljøet. Det skal føles bra å fly med Flyr. “

Faktisk har flyselskapet vært opptatt av å skape arbeidsplasser i Norge. Med lanseringen i fjor høst har Flyr nå vokst til 45 ansatte, men regner med å ha rundt 350 ansatte innen utgangen av året.

Det ser ut til at Flyr har et team av fagpersoner som kjenner det regionale markedet og har lang erfaring innen nordisk luftfart. Tror du forretningsmodellen din vil lykkes? Gi oss beskjed i kommentarene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *