Norwegian Wealth Fund kjøper aksjer i Astat vindkraftverk på fornybar energidrift

Norges velstandsfond på 1,3 billioner dollar gjorde sin første investering i infrastruktur for ren energi, et år etter å ha gått over i eiendomsklassen.

Verdens største statlige investeringsbil aksepterer å kjøpe 752 MW havvindpark Porcel 1 og 2 med 50% rabatt A / S i Danmark. Avtalen er verdt 1, 1,4 milliarder dollar, eller mindre enn 1,6 milliarder dollar Sa.

Utforsk de dynamiske oppdateringene av jordens viktigste datapunkter

Det norske formuefondet har sett etter slike eiendeler siden parlamentet ble enige om å gi en ordre om å kjøpe dem tilbake i 2019. Men så sent som i januar sa administrerende direktør Nikolai Tanzen at det var vanskelig å finne rimelige mål.

Mee Holstadt, det Oslo-baserte fondets sjef for eiendomsmegling, sa at han og teamet hans hadde satt åtte potensielle mål for 2020, som til slutt falt gjennom. Arstet-avtalen markerer første gang fondet har samlet inn rundt 14 milliarder dollar satt av til slike anskaffelser av fornybar energi. Holstadt sier at teamet hans nå fokuserer på Europa, men mandatet gjør det mulig å besøke Nord-Amerika.

“Vi vil bruke den nødvendige tiden på å finne de rette investeringene,” sa Tanzen i et intervju onsdag. “Alt avhenger av hva vi finner og hva som kommer videre. Tilsynelatende attraktive prosjekter er her. Dette er tingene vi trenger å finne ut av. Vi må konkurrere for dem også. Å bruke penger er ikke vanskelig, men ved å gjøre det kan du få dårlig avkastning. ”

Arstet-avtalen innebærer at Norges formuefond vil bli en felles partner i å produsere nok energi hvert år til å levere strøm til omtrent en million husstander i Nederland. Transaksjonen forventes å avsluttes om sommeren ettersom godkjennelse fra myndighetene venter. Porcel 1 & 2 er den nest største havvindparken i verden, drevet av 94 Siemens Kamza 8 MW turbiner.

READ  Skjult graffiti om en "Madman" i Edward Munchs "The Scream"

Strategisk oppdatering

Arstet-kunngjøringen falt sammen med en strategisk oppgradering fra fondet, som signaliserte at det ville bruke en mer proaktiv tilnærming til investering. Det inkluderer målet om å bli en global leder innen bærekraftige investeringer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *