Novartis administrerende direktør er valgt til styreleder for det filippinske-sveitsiske forretningsrådet

Det filippinske sveitsiske forretningsrådet (PSBC) i 2021 vil avholde et underholdningsmøte med den sveitsiske ambassadøren på Filippinene, hans eksellens Alan Jaschen, 8. februar 2021. Fotobilder (fra venstre, første rad): Rainer Glor, direktør; Kent Bremore, Chief Economy, Trade and Trade Attaché, Sveitses ambassade på Filippinene; Luis Mendes, tidligere president; Mario Pisco, medlem; (Fra venstre, andre rad) Christine Fajardo, nåværende president; AMP. Jaschin. Carol Dominguez, regissør; Ariel Miranda, direktør; (Fra venstre, tredje rad) Marcel Thieno, rektor; Matthias Domingue, nestleder for misjon, Sveits ambassade på Filippinene; Og Ibrahim Al-Dreesi, direktør.
  • Novartis Healthcare Philippines, konsernsjef, fru Christine Fajardo, er valgt til president for det filippinske sveitsiske forretningsrådet (PSBC).
  • PSBC fungerer som en kanal for å starte og legge til rette for forretnings- og nettverksaktiviteter for å øke handels- og investeringsveksten mellom Filippinene og Sveits.
  • Styret har for tiden 65 medlemmer fra sveitsiske aksjeselskaper som opererer i Filippinene, samt filippinske selskaper som har kommersielle forhold eller er ivrige etter å gjøre forretninger med Sveits.

9. mars 2021 – Mrs. Christine Fajardo, Corporate Affairs Officer, Novartis Healthcare Philippines, er valgt til president for det filippinske sveitsiske forretningsrådet (PSBC).

“Jeg er beæret over å være styreleder for PSBC for 2021. Jeg har en dyp respekt for hva tjenestemenn og styremedlemmer har gjort de siste årene. Som sådan har jeg tenkt å følge opp prestasjonene deres,” sa Fajardo.

Grunnlagt i 2003 som et resultat av en samarbeidsavtale mellom det filippinske handelskammeret (PCCI) og det sveitsiske handelskammeret for Sørøst-Asia (SACC), fungerer PSBC som en kanal for å starte og legge til rette for forretnings- og nettverksrelaterte aktiviteter for ytterligere vekst i handel og investeringer mellom Filippinene og Sveits. Det har for tiden 65 medlemmer fra sveitsiske aksjeselskaper som opererer i Filippinene, samt filippinske selskaper som har kommersielle forhold eller er ivrige etter å gjøre forretninger med Sveits.

Ifølge fru Fajardo har PSBC til hensikt å omformulere sitt mål for bedre å møte medlemmene og samfunnet. Rådet vil gi en plattform der selskaper som opererer i landet kan tappe markeder i Sveits. Vi vil arbeide for å fremme handel, økonomisk og teknisk samarbeid samt turisme mellom Filippinene og Sveits. I denne nye virkeligheten er PSBC forpliktet til å få kontakt med partnere på nytt, og gi våre medlemmer ny styrke til å bidra til å gjenoppbygge økonomien. “

“PSBC har vært en pålitelig partner for den sveitsiske ambassaden for å fremme handel og investeringer med Filippinene, og med valget av Christine Fajardo ser jeg frem til en rekke fellesarrangementer og advokatvirksomhet i år. Jeg er også glad for å se flere kvinner Konsernsjefer aktive i styret, og med en fornyet visjon om å revitalisere styret. “Jeg tror det vil bli et fantastisk år med meningsfullt samarbeid. Jeg ser frem til å samarbeide med Chris som den nyvalgte presidenten for PSBC,” sa hans fremragende Alain Gaschen . Sveits ambassadør til Filippinene.

“Vi er veldig fornøyde med fru Fajardo som ble valgt som Novartis for en respektert kommersiell organisasjon som PSBC. Yogo Tsumura, president og daglig leder for Novartis Healthcare Philippines, sa at Novartis er forpliktet til å være en ansvarlig samfunnsborger og engasjere seg med et bredt spekter av interessenter som har et felles mål om å bidra til landets sosiale og økonomiske utvikling.

Fru Fajardo sa at en av PSBCs viktigste prioriteringer er å støtte frihandelsavtalen (FTA) mellom Filippinene og medlemslandene i European Free Trade Association (EFTA) bestående av Island, Liechtenstein, Norge og Sveits. Filippinene og European Free Trade Association undertegnet FTA i Bern, Sveits, 28. april 2016. FTA mellom Filippinene og Association trådte i kraft 1. juni 2018 for Filippinene, Norge, Liechtenstein og Sveits og januar 1. 2020 for Island. FTA mellom Filippinene og Filippinene har blitt implementert fullt ut siden 24. oktober 2018.

Med denne frihandelsavtalen kan Filippinene og medlemslandene i European Free Trade Association importere og eksportere varer uten noen toll- eller andre ikke-tollmessige handelshindringer. I hovedsak tillater det forbrukerne å senke priser, øke eksporten og dra nytte av stordriftsfordeler og større valg av varer, forklarte fru Fajardo.

Som en bred avtale dekker FTA handel med varer, handel med tjenester, investeringer, konkurranse, beskyttelse av immaterielle rettigheter, offentlige anskaffelser, handel og bærekraftig utvikling. Innen området handel med varer har European Free Trade Association eliminert all toll på industriprodukter fra ikrafttredelsen av avtalen, mens Filippinene vil redusere eller gradvis eliminere sine avgifter på de aller fleste av disse produktene .

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *