Ny epidemisk rekord i Danmark – Delvis avslutning av København og mange byer – VG

Alvorlig situasjon: Infeksjonen fortsetter å øke, spesielt i store byer i Danmark. Derfor kunngjorde statsminister Mete Frederickson i kveld at noen byer og kommuner blir delvis stengt. Foto: Martin Sylvester / Ritzow Sconpix / Ritzow Sconpix

Etter en dårlig dag med epidemier beordret den danske statsministeren delvis nedleggelse av København, Århus og Odense.

I en video på Facebook sier dansk statsminister Mete Frederickson at Odense, Århus og København blir delvis stengt. Han sier at mange kommuner rundt hovedstaden og England vil være delvis stengt.

– Statsministeren sier at vi vil løse epidemien før julaften.

Det skjer samme dag som Danmark satte ny epidemirekord, med 1745 nye infeksjoner på en enkelt dag. Dette er ifølge danskene Serum Institute Statues Et stort antall nye infeksjoner om dagen siden infeksjonen begynte.

– Til helgen har vi utarbeidet geografi, destinasjon og delvis nedleggelse. Han sier dette gjelder noen deler av landet der epidemien er høy.

Han sier at målet er å implementere tiltakene på forhånd, slik at man unngår å lukke enda hardere «hvis det er en dag sent».

– Vi er i samtaler med parlamentariske partier om situasjonen. Vi vil presentere nye tiltak i morgen. Vi vil også fortelle deg hvilke begrensninger som gjelder over hele landet i jul, nyttår og sen vinter.

Les mer

I ferd med å drepe tre millioner strøm i Danmark

Den forrige registreringen av smitte i Danmark var 1 605 tilfeller siden torsdag. Lørdag ble det registrert 2115 saker, men det inkluderte noen tall fra fredag, så dette kan ikke sammenlignes direkte.

READ  Norge (OL 2021): Blues men kvalifisert, sammendrag av konkurransen

Årsaken er at flere blir registrert som ofre og flere blir testet enn noen gang før.

Men antall personer innlagt på sykehuset med Govt-19 har også økt med 23 til 302 personer. Av disse er 42 på intensivavdelingen og 26 i luftveiene.

Syv dødsfall ble registrert søndag for koronarelaterte årsaker.

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *