Nydelige Freya skaper overskrifter i Norge!

I en uke slappet han av i Oslofjorden og skadet noen båter under 600 kg (1320): Freya, en ung hvalross, en sommersensasjon i Norge.

Etter å ha blitt sett i Storbritannia, Nederland, Danmark og Sverige, valgte Freya å tilbringe deler av sommeren i Norge, hvor hun først ble berømt ved å seile på yachter i den pittoreske sørkystlandsbyen Krakero, før hun gjorde det. Fra 17. juli i hovedstadens farvann.

Tilstedeværelsen av pattedyret, som normalt lever i de nordligere breddegradene i Arktis, vekket interessen til lokalbefolkningen og skapte overskrifter i pressen.

I dette landet som er forelsket i «sakte-TV», bestemte avisen Verden’s Gang seg for et øyeblikk å sende hver eneste bevegelse direkte på nettsiden sin.

Mellom to store lur – en hvalross sover opptil 20 timer i døgnet – ble Freya filmet når hun jaktet en and, taklet en svane eller, oftere, sov på båter.

— De materielle skadene er synd, men hvordan ville det vært om det var ville dyr, forklarte Rolf Harald Jensen, offiser i Fiskeridirektoratet, til TV2-kanalen, mens han viste frem den dessverre bøyde gummibåten. Under dyrevekt.

Etter å ha vurdert å flytte Freya en stund, eller til og med avlive henne hvis hun utgjorde en fare for publikum, bestemte norske myndigheter seg for å la naturen gå sin gang.

– Hun har det bra, spiser, hviler og ser ut til å være i god behold, sa Fiskeridirektoratet i en melding mandag.

Tjenestemenn slo imidlertid fast behovet for å holde avstand og frarådet på det sterkeste svømming eller kajakkpadling i nærheten av Freya.

«En hvalross utgjør vanligvis ingen fare for mennesker så lenge vi er på trygg avstand. Men hvis han blir forstyrret av mennesker og ikke kan hvile nok, kan han føle seg truet og angripe.

READ  VM 2022: Holland og Norge savner Qatar

Hvalrossen er en beskyttet art og lever hovedsakelig av virvelløse dyr som bløtdyr, reker, krabber og småfisk. Dens gjennomsnittlige voksenvekt er ett tonn for menn og 700 kg for kvinner.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *