Nye detaljer om Tarantella-tåken avslørt av James Webb-teleskopet

James Webb-romteleskopet avslørte denne tirsdagen sublime bilder av Tarantella-tåken, en region i kosmos der stjerner blir født i en rasende hastighet, og hvis bilder vil utdype vitenskapelig kunnskap om stjernedannelse.

Tarantula-tåken er kalt for formen på gass- og støvskyene, og er «bare 161 000 lysår unna», sa NASA i en uttalelse. Det er den største og mest lyssterke stjernedannende regionen i hele gruppen av galakser nær vår egen, og er hjemmet til de varmeste og mest massive stjernene som er kjent. Selv om denne tåken lenge har vært et valg for forskere som studerer prosessen med stjernedannelse, avslører disse bildene nye detaljer, inkludert tusenvis av unge stjerner som hittil har vært usynlige for øynene til tidligere teleskoper. I midten av bildet tatt av NIRCam-instrumentet, som opererer i nær infrarødt lys, er en gruppe svært klare unge blå stjerner. Et annet instrument, NIRSpec, gjorde det mulig for ham å skille en stjerne som nettopp hadde dukket opp fra dens støvsky, samtidig som han holdt en sky rundt den, et stadium i dens dannelse som ikke kunne vært observert uten de utrolige ferdighetene til James Webb. Forskere trodde tidligere at denne stjernen faktisk var eldre og på et mer avansert stadium. «Stjernedannende regioner i Melkeveisgalaksen vår produserer ikke stjerner i samme rasende hastighet som Taranteltåken og har forskjellige kjemiske sammensetninger,» forklarte NASA. (belgisk)

© 2022 Belgia. All reproduksjon og representasjonsrett er forbeholdt. All informasjon som er gjengitt i denne delen (innleveringer, bilder, logoer) er beskyttet av immaterielle rettigheter som eies av Belgia. Følgelig kan ingen del av denne informasjonen reproduseres, modifiseres, redistribueres, oversettes, kommersielt utnyttes eller gjenbrukes på noen måte uten skriftlig forhåndssamtykke fra Belgia.

READ  Fotografiske gjengivelser av Motorola edge 40 Pro lekkes lenge før den offisielle presentasjonen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *