Nye funksjoner på vei i Windows 11

Betaversjonen av Windows 11 tilbyr nye alternativer for å kontrollere datamaskinen din med stemme, dynamiske bakgrunnsbilder og justering av widgets.

Microsoft har nettopp sluppet en ny oppdatering for ditt nyeste OS for Insiders. Dette er bygget 22518 og det gir mange rettelser i tillegg til noen nye funksjoner.

Nye tilgjengelighetsalternativer

Windows 11 tilbyr nye tilgjengelighetsfunksjoner.

Hvis du har brukt Cortana tidligere, vet du kanskje hvor nyttig talegjenkjenning kan være for raskt å skrive tekst eller navigere i menyer. Dette gjelder enda mer for funksjonshemmede som gjør det vanskelig for dem å navigere normalt. For å hjelpe dem introduserte Microsoft » Stemmetilgang ».

Tallene tillater enkel navigering i menyene.

Som navnet antyder, gjør denne stemmegjenkjenningsfunksjonen det enkelt å kontrollere datamaskinen med stemme- eller tekstinndata. Du kan for eksempel be Windows om å åpne et program eller et dokument. Tallene som vises på hver meny tillater enkel navigering gjennom alle menyer, uavhengig av deres kompleksitet. Det er også mulig å bytte mellom de forskjellige åpne applikasjonene. Endelig fungerer denne funksjonen selv uten internettforbindelse.

Foreløpig støttes kun engelsk, men dette bør endres senere.

Dynamiske bakgrunnsbilder

En annen nyhet refererer til Windows-bakgrunnsbilder. Takk til » Spotlight-samling », Det vil være mulig å endre bakgrunnsbilder automatisk hver dag. Alternativet vil gi nye skrivebordsbilder fra hele verden og morsomme fakta om hver dag.

Bakgrunnsbildene endres hver 24. time.

Når alternativet er aktivert, vil et ikon vises på skrivebordet for enkel justering av programalternativene. Dette vil tillate bestemte brukere å rangere de fremhevede bildene og gå rett til neste bilde hvis de ikke er fornøyde med det.

Windows 11 redesigner Widgets-fanen

Til slutt endrer widgetene plass og utseende. Disse vil nå være plassert nederst til venstre på skjermen og vil ikke lenger vises som et ikon som de andre. En oversikt over værmeldingen vil vises der. Du trenger ikke klikke på den for å få viktig informasjon.

READ  Vaksinasjonsarbeidsgruppen utelukker ikke en generalisering av 3. dose i 2022
Widgets endrer plassering.

For brukere som velger å justere oppgavelinjen, vil inngangspunktet for widgets være til høyre for oppgavelinjen.

Foreløpig er denne oppdateringen kun for Insiders. Den skal være tilgjengelig for allmennheten i løpet av de neste ukene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *