Nye regnskapsstandarder for å hindre grønnvasking

IFRS Foundation jobber med nye rapporteringsstandarder for bærekraftige tiltak. Målet er spesielt å bekjempe greenwashing, som består i å gi en et falskt miljøbilde. Det er opprettet et nytt organ internt for dette formålet, som vil begynne å operere tidlig i 2022, kunngjorde stiftelsen onsdag på klimakonferansen (COP26) som arrangeres i Glasgow, Skottland.

Bærekraft og respekt for miljøet blir mer og mer viktig i næringslivet og spiller derfor en stadig større rolle i verdivurderingen av bedrifter.


►►► Les også: Bedriftsmiljøomsorg: ærlig tilnærming eller grønn vask?


Med de nye standardene ønsker IFRS Foundation å sikre at rapporteringen av klima- og bærekraftsaspekter er tydelig og transparent i årsrapporter og regnskap.

Foreløpig er det for eksempel ingen standard som avgjør om en investering er grønn eller ikke.

Lag en ny kropp

For å sette disse nye reglene oppretter IFRS et nytt internt organ: International Sustainability Standards Board (ISSB). Det vil ha hovedkontor i Frankfurt, Tyskland, og har lokasjoner andre steder i verden også.

Presidenten for FSMA, den belgiske finansregulatoren, Jean-Paul Servier, som også er styreleder i IFRS Foundation, ønsker opprettelsen av ISSB velkommen.

«Bedriftsrapportering basert på høykvalitets, globalt aksepterte standarder er fortsatt avgjørende for effektive, rettferdige og transparente finansmarkeder«, sa han ikke.

READ  Noen jerrycans er fulle, "Vent en halvtime"

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *