Nyheter: Norge sender «flygende ambulanse» til Tyrkia for å hjelpe jordskjelvofre, 15. februar 2023

Norge har sendt et C-130J Hercules-fly til Türkiye for å hjelpe til med evakueringsoperasjoner og transport av nødhjelp etter de ødeleggende jordskjelvene 6. februar. Flyet gjennomførte sitt første medisinske evakueringsoppdrag 13. februar, og fraktet 28 pasienter til sykehus i Ankara via Adana flyplass.

Bistanden fra Norge ble støttet av NATOs Euro-Atlantic Disaster Coordination Centre (EADRCC) i nært samarbeid med tyrkiske myndigheter.

Fly og medisinsk personell hjelper til med å frakte nødhjelp og evakuere ofre fra berørte områder til tyrkiske sykehus med nødvendig utstyr. Ved å gjøre det gjør de det mulig å avlaste presset på førstehjelpere og humanitære hjelpeorganisasjoner utplassert i de mest berørte områdene i landet. Den norske «flygende ambulansen» er et svar på Türkiyes forespørsel om internasjonal hjelp, sammen med tilsvarende utstyr gjort tilgjengelig av Nederland og Storbritannia.

Norge har lang erfaring med internasjonale medisinske evakueringsoperasjoner. De siste månedene har et norsk militærfly lastet med spesialutstyr foretatt ukentlige medisinske evakueringsflyvninger for å frakte ofre for krigen i Ukraina til sykehus i Europa.

READ  Sienna Resources Involved in Blake Gold Project Drilling in Norway Arctic Drilling

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *