NYT studerer 5 175 millioner Trump-kampanjer mot «stjålne valg»

Donald Trump og republikanere tok 5 175 millioner dollar for å bekjempe det «stjålne valget», men 10 millioner dollar gikk til lovlige regninger, og etterlot den tidligere presidenten minst 75 millioner dollar.

  • Tidligere president Donald Trump og republikanere samlet inn $ 175 millioner i november og desember.
  • Av det fondet ble bare $ 10 millioner brukt på advokatkostnader, svarte The New York Times.
  • For hver dollar Trump samlet inn på nettet, hentet den republikanske nasjonalkomiteen 25 øre, og avsluttet året med mer enn $ 80 millioner i banken.

Tidligere president Donald Trump og republikanere samlet inn $ 175 millioner i november og desember, og bare $ 10 millioner ble brukt på advokatsalær fordi han løy om et «stjålet valg».

New York Times publiserte først nyheten Total oversikt over føderale valgkommisjonens data fra 4. november til slutten av 2020.

For hver dollar Trump samlet inn online, hentet den republikanske nasjonalkomiteen 25 øre, og brakte mer enn $ 80 millioner til banken innen utgangen av året.

Tidligere president Donald Trump og republikanere samlet inn 5 755 millioner dollar i november og desember, til tross for at de offentlig hevdet at valget var «stjålet» fra ham, men brukte bare 10 millioner dollar på juridiske regninger for å utfordre resultatet.

Trump dannet en ledende politisk handelskomite bare dager etter at nettverk ba om et presidentvalg for president Joe Biden.

Ytterligere 63 millioner sitter på to kontoer som deles av den tidligere presidenten og partiet.

Trumps PAC eier 75 prosent av pengene, og totalt sett, sier rapporten, vil det gi rundt $ 70 millioner til krigskisten.

Mesteparten av pengene ble opptjent gjennom små donasjoner og online.

I perioden da Trump tapte valget, men nektet å innrømme det, sender hans kampanjeteam innsamlingstekster eller e-post nesten hver dag.

Trumps team brukte mer enn fem ganger mer reklame og innsamling enn lovgivning i denne perioden, og presidentens «stjålne valg» påstander er en viktig legitimitet for PR.

Times rapporterte at Kazovitz Benson mottok 1,6 millioner dollar for Torres, mer enn 500 000 dollar per dag for Jones, cirka 600 000 dollar for Deschard LLP og mer enn 480 000 dollar for Kurt Hilberts advokatfirma.

Da Hilbert ringte med Trump og Georgias utenriksminister Brad Raffensberger, presset han den daværende presidentvalget til å «finne» nok stemmer til å velte resultatene.

Biden ble Georgia blå i 2020-syklusen.

Fra 24. november til slutten av året overgikk Trumps innsamlingsaksjon også pengene som Sense samlet inn. I løpet av 6. januar løp de demokratiske utfordrerne, henholdsvis John Osoff og Rev. For å beholde kontrollen over GOP-senatet.

Trump samlet inn $ 80 millioner online, og en del av pengene gikk til RNC.

Lofler og Berdu samlet inn 75 millioner dollar.

Både Lofler og Bertue tapte løpene sine.

Ett navn som ikke ble funnet i noen av lønnssakene, er Trumps personlige advokat, Rudy Giuliani, som er anklaget for å lede den juridiske kampen for å hindre valget.

READ  Sabotasje av Nord Stream: "Spor etter eksplosiver funnet på båt"

I midten av desember mottok selskapet hans 463,423 i reiseutgifter, oppdaget Times.

Giuliani innrømmet at en partner hadde bedt Trump-tjenestemenn om å betale den tidligere New York-ordføreren $ 20 000 dollar om dagen for hans hjelp, men Giuliani uttalte også nylig at han – som stemmer med økonomiske dokumenter – ikke fikk betalt.

Under et radioprogram på søndag sa Giuliani: «Jeg brukte ikke en krone på det.

Reklame

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *