Nytt tsunamivarsel treffer New Zealand etter det tredje store jordskjelvet

Innbyggerne har fått beskjed om å dra med en gang

Et tredje jordskjelv har rystet kysten av New Zealand, utløst et nytt tsunamivarsel og tvunget innbyggerne til å evakuere umiddelbart.

Et jordskjelv på 8,0 på Richter-skalaen rystet den nordøstlige delen av landet nær Kermatoc-øyene tidlig fredag ​​morgen.

Timer etter et jordskjelv på styrke 7,4 rystet regionen, et annet jordskjelv på styrke 7,3 rystet regionen 900 kilometer unna.

Lokale medier har rapportert at hundrevis av innbyggere flykter fra hjem, arbeidsplasser og skoler i etterkant av det siste skjelvet.

Evakueringsordren er for alle fra Gulf of the Islands på østkysten av Nordøya til Wangrei, fra Matata til Tolaga-bukten og Great Barrier Island.

Myndighetene utstedte en advarsel om at skjelvet ikke føltes i noen av disse områdene, men ‘evakuering bør være øyeblikkelig da det er en mulighet for en skadelig tsunami’.

Advarselen la til: ‘Andre mennesker som har følt et langt eller sterkt jordskjelv, kan finne det vanskelig å stå opp, eller vare mer enn et minutt, å bevege seg umiddelbart fra alle tsunamihelpesoner eller til nærmeste høye bakke. Så lokalt som mulig. ‘

Det første jordskjelvet med styrke 7,3 (M) rammet klokken 02:30 lokal tid fredag ​​5. mars (kl. 13:30 GMT, torsdag 4. torsdag), det andre (7,4 M) lokal tid slo klokka 06:41, og tredje (8) M)) Rett før 08:45.

Innbyggerne har fått beskjed om å ‘gå, løpe eller sykle om mulig for å redusere sjansen for å bli sittende fast i trafikken’ og ikke komme tilbake før alt er avklart av sivilforsvaret.

En lignende advarsel ble gitt etter det første jordskjelvet, men det ble snart trukket tilbake.

Kontakt vårt nyhetsteam ved å sende oss en e-post på Webnews@metro.co.uk.

For flere historier som dette, Sjekk ut nyhetssiden vår.

READ  U.S. klimaforskning boikott forlatt av frykt for å falle i sjøen Massachusetts

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *