Obligasjonsrenter i eurosonen stiger ettersom Fed -signaler forsvinner snart

Skrevet av Dara Ranasinghe

LONDON (Reuters) – Statens lånekostnader i eurosonen økte torsdag etter at Federal Reserve sa at den sannsynligvis vil begynne å redusere sine månedlige obligasjonskjøp i november og indikerte at høyere renter kan følge raskere enn forventet.

Salget i obligasjonsmarkedene, som førte til lavere priser og høyere avkastning, var beskjeden, gitt at investorene hadde ventet at Fed snart skulle begynne å redusere programmet for kjøp av eiendeler på 120 milliarder dollar.

Påminnelsen er likevel at verdens viktigste sentralbank er på vei ut av den stimulansen i pandemien som har satt obligasjonsmarkedene bak.

“Det er en viss volatilitet med markedskonklusjonen at selv om praktisk talt ingenting har endret seg, er timingen for det første rallyet nå nær, og en full gradvis kunngjøring er mer sannsynlig enn novembermøtet,” sa Padrick Garvey, regional forskningssjef. Amerika, i ING.

I tillegg forventes det torsdag at Norges sentralbank blir den første sentralbanken i gruppen med 10 avanserte økonomier som hever renten i kjølvannet av koronavirus -krisen.

Obligasjonsrentene på ti år økte med 2-3 basispunkter i hele valutablokken.

I Tyskland – hovedutstederen av obligasjoner i eurosonen – steg den 10 -årige obligasjonsrenten med 3 basispunkter til -0,30%, mot det høyeste nivået på mer enn to måneder tidligere denne måneden.

Bank of England, som kunngjorde sitt siste rentebeslutning senere på dagen, er også i fokus ettersom økningen i gasspriser utfordrer synet på at inflasjonshoppet er midlertidig.

Den europeiske sentralbankens beslutningstakere sa tidligere denne uken at de fortsatt ser den siste prisveksten som midlertidig, men erkjenner risikoen for at prisveksten kan overstige deres relativt godartede forventninger.

Eurosonens flash -PMI -data som kommer ut om morgenen vil også sannsynligvis bli fulgt nøye av markeder som er ivrige etter å vurdere hvor lenge inflasjonen kan fortsette å stige. (Rapportering av Dara Ranasinghe; Redigering av Hugh Lawson)

READ  Langsom leie er bedre enn ingen leie

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *