Odegaard, Smith Rowe og Saka sammen? Hvordan Arsenal kunne stille opp med Real Madrids nye stjerne

Gunners fikk sitt viktigste angrepsmål i januar-overgangsvinduet, men hvordan vil det passe inn i Mikel Artetas planer?

Det er en signering som har Mikel Arteta begeistret.

Arsenal-manager hadde en klar prioritering på vei inn i overgangsvinduet. Jeg ville ha en kreativ midtbanespiller, noen som kunne gå inn og dele byrden som Emile Smith Rowe, 20, nesten bare har hatt de siste ukene.

Og han har sin mann, og lander den umåtelig talentfulle Martin Odegaard på lån fra Real Madrid til slutten av sesongen.

«Han er en spiller som vi har fulgt i noen tid, og vi tror at han har noen spesielle kvaliteter som vi trenger,» sa Arteta fornøyd etter bekreftelsen av den norske internasjonale fangsten.

“De siste sesongene har han utviklet seg på riktig måte. Jeg har fulgt ham veldig tett fordi han spilte [on loan] for Real Sociedad, som er klubben i byen min. Jeg kjenner ham veldig godt.

«Jeg er veldig imponert. Han er så talentfull. Han trenger det rette miljøet, han trenger litt tid, men jeg tror han har egenskapene til å lykkes for oss.»

Odegaard har vært en spiller som Arsenal har fulgt i mange år.

Han besøkte klubbens treningsbase i London Colney da han var 15 år gammel og hadde en treningsøkt med Arsene Wengers førstelagstropp da han tenkte på hvilken europeisk klubb han ville bli med.

Til slutt valgte han Real Madrid, men nå har han endelig kommet til Nord-London med sikte på å hjelpe Artetas lag med å kjempe om et topp fire-resultat i Premier League.

Og hans ankomst vil være et stort løft for Arteta på vei inn i andre halvdel av sesongen, og gir spanjolen noen sårt tiltrengte ekstra alternativer i de angripende områdene.

READ  iPhone: filmisk video tilgjengelig for tredjepartsapper

«Han er en spesialist som er i stand til å spille i lommene, å spille i posisjon 8 eller 10,» sa Arteta. «Han kan spille på sidene. Han er en veldig kreativ spiller som er veldig komfortabel med ballen i trange rom.

«Han har evnen til å skape sjanser og score mål, men noe som har forbedret seg mye, er arbeidsrytmen hans også uten ballen, så det er et annet alternativ å gi oss mer kreativitet i den siste tredjedelen, og gi oss flere muligheter å etablere i forskjellige måter mot visse lag «.

Etter å ha skiftet formasjon ganske regelmessig siden overtakelsen i Arsenal, har Arteta nøye seg med et 4-2-3-1 oppsett de siste ukene, og systemet har gitt laget sitt gode resultater.

Med Mesut Ozil utenfor Premier League-troppen, var mangel på kreativitet i sentrale områder et stort problem for Gunners i løpet av de første månedene av kampanjen, og mål viste seg å være vanskelige å oppnå.

Nederlaget mot Everton 19. desember forlot Arsenal på 15. plass på tabellen, fire poeng bak nedrykk og med en score på bare 12 mål på 14 seriekamper.

Han forårsaket en endring i Arteta. Smith Rowe kom inn i troppen mot Chelsea på Boxing Day, og stilte opp som nr. 10 bak spissen, og Arsenal har ikke sett seg tilbake siden.

Arsenal

De har vunnet fem og bundet en av de siste seks seriekampene, scoret 14 mål i prosessen og sluppet inn bare to. De møter Manchester United lørdag kveld, niende i Premier League, bare tre poeng bak topp seks.

Det forventes ikke at Odegaard kommer direkte inn i startoppstillingen, men han kan være blant innbytterne når Arteta tar ham inn i sitt nye miljø.

READ  Slutt på applaus i sommer for NASAs InSight-sonde på Mars

Når han er helt oppe i fart, vil 22-åringen gi Arteta et annet flott alternativ på nr. 10, som er hans favorittposisjon og rollen han så imponerende spilte mens han var utlånt hos Society forrige sesong.

Odegaard spilte 31 La Liga-opptredener i løpet av 2019-20-kampanjen, scoret fire mål og ga seks assist.

Han spilte bak spissene og skapte 62 sjanser i gjennomsnitt 2,2 per 90 minutter og hadde en pasningsnøyaktighet på 84,7 prosent.

«Odegaard er en fantastisk spiller,» sa Arsenal-legenden Lauren objektiv. “Jeg så på ham da han var i samfunnet, og han var helt strålende.

“Han er en førsteklasses spiller som kan ta kampen fra konkurrentene. Han har vist det i La Liga, at det ikke er lett ”.

Arsenal XI

Det er ingen tvil om at Odegaard er best i en sentral angripende rolle hvor han kan ta ballen i verdensrommet og være den koblingen mellom midtbane og angrep.

Han burde passe fint inn i 4-2-3-1-formasjonen hvis han får nikket foran Smith Rowe og kan utgjøre en større måltrussel enn 20-åringen.

Den norske landskampen hadde 50 skudd på mål i løpet av sin tid i Anoeta, i snitt 1,78 per 90 minutter, noe som setter ham foran Smith Rowe, som i gjennomsnitt har gitt 0,76 skudd på mål per kamp i Premier League denne sesongen.

Men Odegaard vil gi Arteta andre muligheter i tillegg til å konkurrere om nr. 10. Hvis Arteta vil bytte til en 4-3-3-formasjon, har han egenskapene til å spille nr. 8 mot spillere som Thomas Partey og Granit Xhaka.

Han kan også operere fra høyre side av angrepet om nødvendig, der han liker å gli inn med venstre fot og vise frem sine utmerkede ballbærende egenskaper, som så ham fullføre 2,2 driblinger per 90 minutter i La Liga forrige sesong.

READ  Hva vil endre seg på Facebook i august

Muligheten til å bruke Odegaard bredt vil tillate Arteta å potensielt starte med ham og Smith Rowe, noe Arsenal-sjefen sier er fullt mulig.

«Selvfølgelig kan de spille sammen,» sa han. Og det handler ikke om å legge press på noen andre [out of the team]. Emile har tjent retten til å spille slik han gjør, og Martin må også tjene det.

Arsenal XI

Men Emile kan ikke spille alle spillene. For eksempel i FA Cup ble han skadet, han kunne ikke spille. Her om dagen [against Southampton on Tuesday]Jeg kunne bare spille bestemte minutter fordi jeg slet.

“Det har vært et stort skritt for ham på grunn av det han gjorde for tre eller fire måneder siden, og hva han gjør akkurat nå. Vi trenger alternativer. «

Odegaard har kommet på et tidspunkt da Arsenal spiller sin beste fotball for sesongen, noe som burde hjelpe dem å akklimatisere seg til de nye omgivelsene, ettersom de ikke forventes å starte og redde det som var i ferd med å forme seg for noen uker siden. .

Arteta har allerede antydet at hun vil gjøre lånet permanent om sommeren. Men foreløpig er fokus bare på å få nykommeren i fart så raskt som mulig, og la hans betydelige talent bidra til å drive Arsenal høyere opp på tabellen og nærmere europeiske steder.

Odegaard bringer kvalitet, kreativitet og allsidighet til Nord-London.

Han har flyttet lenge til Arsenal, men hvis han når de høyde han nådde i San Sebastian forrige sesong, vil det absolutt være verdt å vente på.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *