Og det minst pålitelige merket på bilen er …

Test Achats og dets europeiske motparter gjennomførte en undersøkelse blant 60 000 bileiere på kontinentet, om problemene de møter med bilene sine. Og det minst pålitelige merket viste seg å være Tesla, en populær elektrisk modell designet i USA.

De fleste problemene som respondentene møtte generelt (17 % av rapporterte feil) er relatert til elektriske funksjoner I likhet med batteri, frontlykter, vinduer og sentrallås fortsetter Achats-testen i dette innlegget. Litt færre biler (13 % av utgavene) måtte kjøres til verksted pga bremser Det fungerer ikke lenger optimalt. Den ledende trioen av funksjonsfeil er supplert med problemer forbrenningsmotor.

Bilmerket med minst problemer er Lexus, etterfulgt av nesten alle asiatiske biler:


Bare 6 % av Lexus-sjåførene måtte returnere til verkstedet på grunn av en defekt i garantiperioden. Lexus – Toyotas luksusmerke – ledet også den samlede rangeringen av de mest pålitelige bilene i de to foregående utgavene av vår undersøkelse (2020 og 2018). Toyota selv og de fleste andre japanske merkene er på toppen av rangeringen igjen. «Hvis du leter etter en pålitelig bil, se etter en japansk bil»Achats test anbefales.

De beste europeiske bilene henger etter. Og det høyest rangerte europeiske merket er ikke engang Mercedes eller BMW, men Seat. «Bemerkelsesverdig er også det faktum at på bunnen av rangeringen er tre dyre merker: Jaguar, Land Rover og Tesla. Elon Musks elbil fikk den laveste poengsummen av noe merke. Paradoksalt nok er disse Tesla-eierne de mest fornøyde sjåførene på veiene våre. De virker klare til å tåle barnesykdommer for kjøretøyet sitt, konkluderer Forbrukerforeningen.

Vær til slutt oppmerksom på at modellene med flest problemer nesten alltid er dieselmotorer. Blant de mest pålitelige modellene finner vi hovedsakelig bensin- eller hybridmodeller.

READ  Siste uke i økonomiklasse og senere (15. august)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *