OilSands går ut ved å selge aksjer i det norske oljeselskapet Equinor Adabasca Oil

Calgary – Det norske oljeselskapet Equiner ASA sier at det har avsluttet sin utgang fra kanadiske oljer og ved å selge en eierandel på 18,8 prosent i produsenten Adabasca Oil Corp, som den kjøpte for tre år siden.

Det norskbaserte Stawanger, tidligere kjent som Stadoil, solgte tirsdag 100 millioner aksjer i det Calgary-baserte selskapet for 18 cent eller 18 millioner dollar aksjen.

Aksjene stengte på 66,166 per aksje 31. januar 2017 i bytte mot aksjer i Leisure Thermal Oil Sands-prosjektet i Stato og det foreslåtte Corner Oil Sands-prosjektet i Nord-Alberta, med $ 435 millioner i kontanter og kontinuerlige betalinger basert på fremtidige oljepriser på opptil $ 250 millioner.

En uke etter salget av aksjene kunngjorde det nedleggelsen av sitt kullkontor i byen og ba de ansatte om å fokusere bedre på offshore østkysten i St. John’s, NL. Flyttingen forventes å kutte rundt 30 prosent av de 120 kanadiske ansatte i både St. John’s og Coalfield.

Det sa også at det ikke lenger ville evaluere forretningsmuligheter i kystens energisektor i Canada.

Equinox er direktør for Seven Discoveries utenfor Newfoundland og har interesser i Terra Nova, Hebron og Hypernia.

«Vi kan bekrefte at Equinor har solgt totalt 100 millioner aksjer i Adabaska … Equinor har ingen ytterligere interesse for kanadiske oljefrø,» sa talsmann Eric Holland.

Denne rapporten om den kanadiske utgaven ble først publisert 20. januar 2021.

Bedrifter i denne historien: (TSX: ATH)

READ  McLaren 750S: 0 til 100 km/t på 2,8 sekunder!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *