Okado saksøkt av norsk konkurrent i patentordre på lagerteknologi | Forretningsnyheter

Okado står anklaget for å ha brutt et konkurrerende selskaps patent for sin robotdrevne lagerteknologi.

Online dagligvareselskap Autostore, et norsk robotfirma, har anlagt sak mot selskapet, som har økt markedsverdien de siste årene i salg av slike systemer.

Det har inngitt søksmål om økonomiske skader i både USA og Storbritannia, som kan løpe inn i hundrevis av millioner pund og sette en stopper for Okados lukrative partnerskap, som inkluderer frigjøring av automatisert lagerteknologi.

Bilde:
Okado er kjent som en dagligvarebutikk, men aksjekursen i teknologisalg har gjort det til en suksess

Som svar sa Okado at han ikke hadde blitt varslet om noen rettslige skritt, men ville bekjempe et slikt krav.

Det norske selskapet hevder at dets lagringssystem og roboter er grunnlaget for å bygge Okado smart operativsystem – fram til 2012 la Okado til at det var en kunde.

Carl Johan Lear, administrerende direktør og styreleder i Autostore, sa: “Siden 1996 har Autostore vært banebrytende i utviklingen av teknologi som har revolusjonert detaljhandel og ordreoppfyllelse, og som driver nettbutikkvekst.

“Vårt eierskap av teknologi i hjertet av Okados lagersystem er tydelig.

X.

“Vi vil ikke tolerere Okado fortsetter å krenke våre immaterielle rettigheter i et forsøk på å akselerere veksten og forvandle seg til et globalt teknologiselskap.

Det britiske selskapet, som har sett sin markedsverdi øke ti ganger i løpet av de siste fire årene, falt aksjene mer enn 8%, men stengte mindre enn 1% etter påstandene.

Tirsdag var markedsverdien på FTSE 100 høyere enn Tesco, Storbritannias største dagligvareforhandler.

Selskapet svarte: ”Vi er ikke kjent med noen gyldig autostore-overtredelse, og vi vil undersøke eventuelle krav etter mottak av detaljene.

READ  Doom Slayer kommer snart til Fortnite-butikken

“Vi har flere patenter som beskytter bruken av systemene våre i dagligvarer, og vi undersøker om Autostore bryter eller undersøker dette patentet.

«Vi vil alltid beskytte vår immaterielle eiendom aktivt.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *