Økende etterspørsel fra landbruket i rike land øker avskogingen i tropene – Technical News, First Post

Økende etterspørsel etter dusinvis av gjenstander i rike land, fra kaffe til soyabønner, har akselerert avskogingen i tropene, sa forskere mandag. Selv om Nord-Amerika og Europa utvider skogsdekket innenfor sine grenser, har arbeidet med å redusere avskogingen sør i verden gjennom kompensasjonsprogrammer og direktebetalinger blitt forverret av denne hungersnøden, sa de til avisen. Naturøkologi og evolusjon. Det første landsmessige målet for hvordan rik nasjonal import forårsaker avskoging, viser at i gjennomsnitt mister hver person i G7-landene fire trær om året et annet sted i verden.

Blant de rike landene har Frankrike den høyeste avskogingsgraden per innbygger, etterfulgt av Tyskland, Norge, Japan, Mexico og USA. Bildekreditt: Ulet Ifansasti / Greenpeace

I 2015 fant forskerne at det var mer enn tre milliarder trær totalt, det siste året var tallene tilgjengelige i alle datasettene som ble undersøkt.

Av de fem G7-landene – Japan, Tyskland, Frankrike, Storbritannia og Italia – var 91 til 99 prosent av deres “avskogingsspor” utenlands, halvparten av dem i tropene.

Sporet har vokst raskest i Kina og India, men det individuelle tretapet er mye lavere enn i rikere land.

“De fleste av skogene er i fattige land, og de har blitt rammet av økonomiske insentiver for å redusere dem,” sa Nguyen Dean Hong, en ledende forfatter som spesialiserer seg på miljømodellering og kartlegging ved Institutt for humaniora og naturforskning i Kyoto. AFP. “Vi viser at rike land fremmer avskoging gjennom etterspørsel etter varer.”

Ved å kombinere data om avskoging og globale forsyningskjeder, viste Hong og hans kollega Keiziro Kanemoto hvilke land som kjøper hvilke produkter hvorfra.

READ  Norsk statsminister bøtelagt for brudd på viruskontroller, Health News, ET Healthworld

Kakao og kaffe

For eksempel bemerket Hong at kakaoforbruket i Tyskland “utgjør den største risikoen for skogene” i Elfenbenskysten og Ghana.

Avskoging i kyst-Tanzania er i mellomtiden direkte knyttet til japansk etterspørsel etter landbruksprodukter.

I Vietnam drives avskoging i det sentrale høylandet hovedsakelig av kaffedrikkere i USA, Tyskland og Italia, mens gjerningsmannen i Nord-Vietnam eksporterer til Kina, Sør-Korea og Japan.

Palmeolje – brukt i mat og biodrivstoff – er en viktig utløser for avskoging i Indonesia, mens avskoging i Brasil fører til produksjon av storfekjøtt, soyabønner og sukkerrør.

Blant de rikeste landene har Frankrike den høyeste avskogingsfrekvensen per innbygger, med et tap på 21 kvadratmeter i 2015.

Ved å brenne eller høste frøplanter ble Tyskland og Norge hengende etter, med Japan, Mexico og USA som var ansvarlige for rundt 16 kvadratmeter ryddet skog det året.

“Det rikeste og mest biologiske mangfoldets økosystem i naturen er i tropene,” sa Hong.

Mer enn 30 prosent av jordens landareal er skogkledd, og tropiske skoger utgjør 50 til 90 prosent av alle landlevende organismer.

I 2019 ble fotballbanen til de primære, gamle veksttrærne i tropene ødelagt hvert sjette sekund – totalt rundt 38 000 kvadratkilometer, ifølge satellittdata.

Foreløpige rapporter antyder at primær avskoging kan ha akselerert innen 2020.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *