Økonomi: Belgia vil gå inn i en resesjon

Ifølge EU-kommisjonen forventes eurosonen å gå inn i resesjon innen utgangen av 2022.

Lesetid: 2 minutter

DeEU-kommisjonen kunngjorde fredag ​​at eurosonen forventes å gå inn i en resesjon på slutten av året på grunn av de høye energiprisene knyttet til krigen i Ukraina, som eroderer husholdningenes kjøpekraft.

«Den europeiske union, eurosonen og de fleste medlemsland bør stupe inn i resesjon i siste kvartal i år,» sa Brussels administrerende direktør i en pressemelding. Selv om han forventer at veksten kommer tilbake til våren, reviderte han sin 2023-prognose kraftig ned til 0,3 % for land som deler den felles valutaen, mot 1,4 % som er forventet så langt.

Belgia også bekymret

EU-kommisjonen kunngjorde fredag ​​at Belgia vil gå inn i en resesjon på slutten av året som eurosonen. Sistnevnte offentliggjorde fredag ​​sine detaljerte økonomiske prognoser for EU, eurosonen og ulike medlemsland.

For hele 2022 vil den belgiske økonomien vokse med 2,8 % takket være et godt første halvår og opphevelse av tiltak knyttet til koronaviruspandemien, ifølge kommisjonen. Høy inflasjon og fallende forbrukertillit påvirket imidlertid veksten betydelig i andre halvår.

Som et resultat falt veksten til -0,1 % i tredje kvartal og deretter til -0,4 % i fjerde, og presset Belgia inn i resesjon.

Ifølge prognoser vil den økonomiske veksten stagnere i første kvartal 2023 (+0,0%), og registrere en liten økning fra andre kvartal. I løpet av hele 2023 forventer kommisjonen at Belgia vil vokse med 0,2 %, som vil stige til 1,5 % i 2024.

READ  Redusert utstyr, forenklede alternativer, praktisk tilbehør...: Hvordan produsenter organiserer seg for å møte halvledermangelen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *