Økonomiminister: Namakhvani Dam, reservoaret vil gjennomgå ytterligere sikkerhetskontroller – Civil.ge

Økonomiminister Natia Tornava Reklamere 12. mars ble regjeringen enig med investoren om å utsette byggingen av Namakhvani HPP-reservoaret og reservoaret i påvente av ytterligere studier for å revurdere prosjektets integritet.

Minister Tornava sa at regjeringen ville søke hjelp fra uavhengige “fremtredende” georgiske eksperter og institusjoner for å studere og adressere miljøhensyn som siteres av lokalbefolkningen og aktivister som protesterte mot byggingen.

I mellomtiden forklarte hun at regjeringen og investoren har blitt enige om å opprette et felles utviklingsfond for Rioni Gorge for å bevilge rundt 5 millioner georgiske larier (1,5 millioner amerikanske dollar) i prosjekter som er til fordel for befolkningen i regionen. Minister Turnava lovet at lokalsamfunnet ville delta i forvaltningen av fondet.

Ministeren Turnava sa også at selskapet vil utnevne en georgisk statsborger til å føre tilsyn med byggingen for å sikre arbeidstakernes rettigheter til de ansatte, samt for å sikre “nøye kommunikasjon” med den berørte offentligheten.

Økonomiminister Natya Tornava og miljøminister Levan Davitashvili Ble tildelt Av statsminister Garibashvili forrige uke for å “høre bekymringene” til demonstrantene, som har tatt anfall på mer enn 140 dager for å blokkere byggingen av Namakhvani HPP.

Aktivister, sivilsamfunnsorganisasjoner og lokale innbyggere siterer seismikk og andre naturkatastrofer, potensiell miljøskade, kontraktsbestemmelser som gjør det mulig for en investor å konfiskere privat eiendom og gjøre bruk av naturressurser, og en bred rett til å kreve statlig erstatning for skader, som f.eks. noen av deres primære bekymringer.

Aktivister svarer

Marietta Museliani, en av lederne for Save Rioni Gorge-bevegelsen. pekte ut Byggingen av HPP-demningen og reservoaret har imidlertid ikke startet ennå. I mellomtiden heter det at aktivister har protestert mot andre relaterte infrastrukturprosjekter som investoren har iverksatt, og som etter planen skal fortsette i følge kunngjøringen fra minister Tournava.

READ  Oljegigantene forbereder seg på å bringe karbon tilbake til jorden

Når det gjelder det felles utviklingsfondet, sa Museliani at statens kontrakt med investoren allerede inneholder forpliktelser om å gjennomføre sosiale prosjekter. Hun forklarte: “Det er litt pinlig å nevne pengesummer, 5 millioner georgiske larier, for vag infrastruktur eller sosiale prosjekter,” og bemerket at annonsen så ut til å være et økonomisk “tilbud” til aktivister direkte.

Om prosjektet

Georgia-regjeringen Tildelt Ingeniørfirma med base i Istanbul Inca Norwegian Clean Energy Group har rett til å utvikle, bygge, eie og drive Namakhvani HPP Cascade i Imereti og Lechkhumi fylker i Vest-Georgia i 2019.

Namakhvani-prosjektet inkluderer to separate 333 MW og 100 MW HPPer på Rioni-elven. Regjeringen håper å styrke sin energisikkerhet og ansette opptil 1600 georgiere gjennom “utenlandske direkteinvesteringer på 800 millioner amerikanske dollar”.

Les også:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *