Olje- og gassletingsrunde i Norge tiltrekker seg bud fra 25 selskaper – 29.08.2023 kl. 11:29

OSLO, 29. august (Reuters) – Norges siste lisensrunde for olje- og gassleting til havs trakk inn bud fra 25 selskaper, inkludert Shell RDSa.L, ConocoPhillips COP.N, Aker BP AKRBP.OL og Equinor EQNR.OL, opplyser energidepartementet. tirsdag

Norge setter årlig av nye offshoreområder til boring, noe som er hardt motarbeidet av miljøorganisasjoner (lenke), som en del av landets strategi for å utvide olje- og gassproduksjonen (lenke) i flere tiår fremover.

– Uten forskning og innovasjon kan vi ikke opprettholde olje- og gassproduksjon over tid, eller øke alle arbeidsplasser i oljesektoren og industrien, sa olje- og energiminister Terje Ösland i en pressemelding.

Energidepartementet foreslo i mai 92 nye blokker (lenke) for å lete etter olje og gass i Norskehavet og Barentshavet i de forhåndsdefinerte områdene (TFO).

De siste årene, til tross for protester over virkningen av fakling av olje og gass på det globale klimaet, har Norge brukt APP-kretser til å utvide letingen betydelig på norsk kontinentalsokkel, spesielt i det arktiske Barentshavet.

Det siste tilbudet omfatter 78 nye blokker i det vestlige Barentshavet og 14 blokker i den nordvestlige delen av Norskehavet til eksisterende TFO-område.

I en egen uttalelse sier Oljedirektoratet at nesten alle selskaper som opererer på norsk sokkel har levert tilbud med høy interesse i Barentshavet. Han sa ikke hvor mange blokker selskapene hadde budt på.

I januar utstedte Norge 47 nye tillatelser (lenke) til totalt 25 selskaper, og fullførte sin konsesjonssyklus for 2022.

Olje- og gasselskaper kan søke om blokker som ikke er tildelt i tidligere PBA-runder, inkludert Nordsjøen.

Vaar Energi VAR.OL, majoritetseid av Eni ENI.MI, DNO DNO.OL, OMV OMVV.VI, Okea OKEA.OL og Wintershall Dea var blant budgiverne i runden.

READ  Premier League, Manchester City | Manchester City klarte bare en uavgjort mot West Bromwich Albion

Olje- og energidepartementet sa at de planlegger å kunngjøre vinnerne av de nye sonene tidlig i 2024.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *