Omtrent 20 falske kredittleverandører oppdaget: Med følgende tips vil du unngå å bli svindlet | din guide

SpareguideDu trenger et ekstra budsjett og ønsker å få lån til dette, men du vet ikke hvilken låneleverandør du skal kontakte. Kan du stole på den med lavest rente? Og er det smart å velge den som raskt/enkelt kan gi deg størst beløp? Spareguide Godta dette.

På Internett og i sosiale medier tilbyr noen kredittleverandører deg tilbud som høres veldig attraktive ut. Ved første øyekast tilbyr de deg mye mer enn du kan få fra banken din eller annen tradisjonell kredittinstitusjon.

Uansett, pass deg for kredittgivere du aldri har hørt om! Noen uredelige tjenesteleverandører er ikke redde for å bruke navnene eller logoene til legitime finanstjenesteleverandører. Dette er ulisensierte kredittforskudd som ønsker å presse penger fra deg. De siste månedene har Financial Services and Markets Authority (FSMA) oppdaget nesten to dusin falske kredittleverandører.

Sammenlign tilbud om personlige lån her.

Noen anbefalinger

For å forhindre at du blir offer for uredelig praksis, har FSMA gitt noen anbefalinger. Du bør være på vakt mot folk som plutselig gir deg kreditt. Hvis kredittleverandører krever at du betaler et beløp før du kan få kreditt, er ikke dette en normal situasjon. Dersom «kredittgiveren» stiller store summer til disposisjon for deg til lav rente, har du all grunn til å være mistenksom. Faktisk ville det være for godt til å være sant … Du bør først sjekke om den leverandøren har den nødvendige lisensen eller registreringen. Du kan finne ut av det ved å henvise til listen over långivere på FSMA-nettstedet.

READ  Et pessimistisk syn på «dette har en enorm innvirkning».

Hvilken beskyttelse har du?

Kredittleverandører må forholde seg til en rekke regler fastsatt ved lov. Her er noen få. Dermed kan de ikke belaste kunder med kreditt. Dette er grunnen til at reklamekreditter må oppfylle juridiske krav. Når en kredittleverandør snakker med en kunde, må de gi dem tydelig informasjon om kredittene de tilbyr. Han er forpliktet til å sende et informasjonsark til kunden (SECCI-skjema) gratis. Kunden vil kunne finne all nødvendig informasjon der dersom han ønsker å sammenligne flere studiepoeng.

Kreditttypen som tilbys av leverandøren bør ta hensyn til formålet med kreditten og samsvare så nært som mulig med kundens familie/økonomiske situasjon. I tillegg må leverandøren verifisere det månedlige beløpet som kunden vil kunne betale. Dersom kunden velger å ta opp et bestemt lån, må kredittleverandøren utarbeide en kredittavtale. Etter at kunden har signert den, har de fortsatt 14 dager på seg til å ombestemme seg. I dette tilfellet kan kunden likevel bestemme seg for ikke å ta opp lånet, men må bekrefte dette med et rekommandert brev.

Tjen penger ved å betale ned på lånet: Vet du forskjellen mellom god og dårlig gjeld?


Les mer på Guide-epargne.be:

Trenger du et personlig lån? De fem reglene å følge!

READ  Elbiler slipper ut like mange fine partikler som andre

Kan jeg få lån hvis jeg ikke har en stabil inntekt?

Å gå i minus på brukskontoen din er ikke en god idé

Denne artikkelen er brakt til deg av vår partner Guide-epargne.be. Guide-epargne.be er en uavhengig komparator av bankprodukter og søker både konkurransedyktige og bedre priser.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *