Omtrent 280 jobber i faresonen i Delhaize, fagforeninger er enige om handlingsplan | Belgia

å oppdatereFagforeningene til supermarkedskjeden Delhaize, som møttes tirsdag ettermiddag i felles front, indikerte en handlingsplan som de har til hensikt å publisere i løpet av de neste ukene for å protestere mot ledelsens intensjon om å franchise 128 integrerte butikker i gruppen. SETCa-president, Myriam Delami, på slutten av møtet. Ifølge fagforeningene vil 280 sentrale tjenestejobber være truet.

«Vi er fast bestemt på å trekke denne planen som helhet,» sa Dilmi til Belga Agency. «Fellesfronten – arbeidere og ansatte – er sterkere enn noen gang. Spesielt siden planen allerede handler om å kutte 247 sentrale tjenester.»

Dette tallet ble bekreftet av representanten for den kristne konføderasjonen ACV Puls (den flamske ekvivalenten til CNE), Frank Konvents. «Det ble nevnt i en av lysbildene levert av ledelsen. Omtrent 280 jobber vil forsvinne med supermarkedsfranchiseprosjektet, hvorav 247 er okkupert av ansatte og 33 er outsourcet. I dette tilfellet ville det være en masseoppsigelse og Renaults lov ville må søke, sa han.

Tillitsvalgte (SETCa, CSC/CNE, FGTB og CGSLB) har godkjent en handlingsplan, hvorav den første reserverer ansatte og ledelse. «Den vil bli levert til arbeiderne i løpet av de kommende dagene,» sa Delami.

SE: Delhaize fagforeningsledermøte avkortet, ansatte viser sinne

Ledelsen og fagforeningene møttes tirsdag morgen for første gang siden de kunngjorde for en uke siden at ledelsen hadde til hensikt å franchise det integrerte konsernets 128 butikker. Møtet mislykkes imidlertid. Etter et kvarter gikk de to partiene på «fullstendig uenighet», erklærte fagforeningene da jeg dro.

Sistnevnte fryktet at de rundt 9000 arbeiderne ville bli underlagt et felles provisjonssystem med dårlige arbeidsforhold og lønn.

READ  Nuclear Extension: En foreløpig avtale er oppnådd med Engie

Foreløpig forventer ikke fagforeningene å ha nye diskusjoner med ledelsen i forkant av de to bedriftsutvalgene som er planlagt til 21. og 28. mars.

Les også

Møtet mellom fagforeningene og Delhaizes ledelse blir avbrutt, og de ansatte viser sitt sinne

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *