OneWeb velger tidligere Ericsson-leder som CCO

Satellittbredbåndsselskap OneWeb har utnevnt den tidligere Ericsson-sjefen Per Borgklint som sin nye forretningsdirektør, og utnytter veteran i telekommunikasjonsbransjen til å gi et strategisk løft når han arbeider for å overvinne en nylig konkurs.

Borgklint vil overvåke selskapets markedsføringsstrategier innen forretnings-, myndighets-, luftfarts- og maritime segmenter, samt hjelpe OneWebs kommersielle team med å styrke distribusjonspartnerskap.

I en uttalelse kalte OneWeb-sjef Neil Masterson Borgklints utnevnelse en «viktig milepæl» for selskapet, og la til at han «bringer mer enn 20 år med transformerende ledelse til denne rollen.»

Informasjon på LinkedIn viste at Borgklint nylig hadde en rekke konsulentroller, inkludert ikke-administrerende direktør i SD-WAN og skytjenesteleverandør Expereo; rådgiver for den svenske operatøren Telness; og et ikke-styremedlem i programvareleverandøren Openet.

Før det tilbrakte han seks år som Senior Vice President, Chief Innovation Officer og Head of the Media Business Unit i Ericsson fra 2011 til 2017. Tidligere erfaring inkluderte administrerende direktørstillinger i operatørene i Norge, Tele2 Nederland og Optimal Telecom, og distributøren av TV-kanaler CANAL +.

I SLEKT: Med å vinne RDOF-midler fra SpaceX, kan 2021 være året satellittbredbånd tar av

OneWeb jobber for å lansere en konstellasjon av 648 satellitter med lav jordbane, med målet om å tilby kommersiell bredbåndstjeneste til Storbritannia, Nord-Europa, Grønland, Island, Canada og den amerikanske staten Alaska innen utgangen av 2021, og global dekning i 2022.

Selskapet søkte konkurs i USA i mars 2020, og erstattet sin administrerende direktør og kom ut av beskyttet status i november samme år.

Det gjenopptok satellittlanseringer i desember 2020 og samlet i januar inn 400 millioner dollar i finansiering fra SoftBank og Hughes Network Systems for å hjelpe til med å drive sin gjenopprettingsplan.

READ  Xpeng Motors lanserer P5 Lidar-elbil til rival Tesla i Kina

På slutten av mars 2021 hadde den 146 satellitter i tjeneste, med tre ekstra lanseringer allerede planlagt i år.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *