oppdagelse av en meteoritt som veier mer enn 7 kg

Et team av forskere trosset nylig harde antarktiske forhold i et forsøk på å gjenopprette fem nye meteoritter. En av dem veier nesten åtte kilo.

Antarktis Det er et ugjestmilt land av åpenbare grunner. Likevel er det et av de beste stedene i verden å søke etter meteoritter. Faktisk regionens tørre klima begrenser graden av forvitring lidd av meteoritter. Men jo mer «jomfru» en meteoritt er (uforstyrret av jordens miljø), jo mer interessant er den, fordi den lar oss lære mer om solsystemet vårt, som er flere milliarder år gammelt.

Videre disse spesielt mørke steinene stå tydelig frem av det uberørte landskapet i Antarktis. Derfor er de mer synlige. Selv når meteoritter synker ned i isen, eksponerer isbreenes krumningsbevegelse mot den underliggende steinen på nytt steiner nær overflaten.

nesten åtte pund

Til dags dato har rundt 45 000 meteoritter blitt funnet i regionen, men fra denne prøven veier bare noen få dusin flere kilo, derav interessen for denne nye oppdagelsen. Av de fem nyrapporterte steinene veier en av dem 7,6 kg.

» Størrelsen betyr ikke nødvendigvis noe når det kommer til meteoritter. Selv små steiner kan være utrolig verdifulle vitenskapelig. Men selvfølgelig er det sjelden og virkelig spennende å finne en stor meteoritt som dette.«forklarer María Valdés, en forsker ved Field Museum og University of Chicago, i en utgivelse.

Teamet, ledet av Vinciane Debaille, en planetarisk forsker ved Free University of Brussels, undersøkte mulige nye meteorittsteder kartlagt ved hjelp av satellittbilder. Forskerne planla sin ekskursjon i slutten av desember (sommer i Antarktis), mens temperaturene i regionen lå rundt -10°C.

READ  Astronomer fascinert av den "største" kosmiske eksplosjonen som er registrert

Disse fem nye meteorittene skal nå analyseres ved Royal Belgian Institute of Natural Sciences. Teammedlemmer vil også individuelt dele og studere sedimentprøver samlet inn fra stedet.

Forskere med meteoritten. Hvit hjelm: Maria Schönbächler. Grønn hjelm: María Valdés. Svart hjelm: Ryoga Maeda. Oransje hjelm: Vinciane Debaille. Kreditt: Maria Valdes.

Hvis denne nye meteoritten er noe å gå etter, er den imidlertid ikke den mest massive som noen gang er funnet. Denne rekorden innehas av hoba meteoritt. Dette måler 2,7 meter lang og veide rundt 66 tonn da den ble oppdaget i Namibia på begynnelsen av 1920-tallet. Siden den gang har erosjon, vitenskapelig prøvetaking og hærverk redusert massen til ca 60 tonn. Det er også den største kjente naturlige blokken av jern på jordens overflate.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *