Oppdaget på Sydpolen, er denne meteoritten en vitenskapelig gåte

84 000 meteoritter faller til jorden hvert år, én hvert sjette minutt, men bare noen få er av vitenskapelig interesse. Et team av internasjonale forskere har nettopp fått tak i et stykke stein som veier over 7 kilo i Antarktis. En sjelden oppdagelse som kan bidra til å bedre forstå dannelsesprosessen til planeten vår.

På Sydpolen fengsler isen himmelsteinene. I stedets blendende hvithet skiller disse svarte småsteinene seg spesielt ut. Jaktområde for forskere fra hele verdenAntarktis har vært kilden til tusenvis av funn det siste århundret.

en ekstraordinær meteoritt

Det er imidlertid ganske bemerkelsesverdig å gjøre funn av denne størrelsesorden. Av de 80 000 meteorittene som ble oppdaget i Antarktis, er bare noen få hundre større og tyngre enn den som ble avdekket tidlig i januar nær den belgiske Port Elizabeth-stasjonen.

Med denne nye meteoritten vil Institute of Royal Sciences i Brussel, som har ansvaret for oppdraget, kunne studere fortiden til planeten vår. Denne steinbiten falt for rundt 4 milliarder år siden. Det burde gi oss noen svar på hvordan solsystemet vårt var på den tiden. I følge de første teoriene kommer et slikt fragment sikkert fra asteroidebeltet mellom Mars og Jupiter.

I denne delen av rommet var mineralet tilstede i mengder store nok til å forene seg under lovene om gravitasjonsattraksjon. Men av en eller annen fortsatt ukjent grunn vil denne nye planeten aldri se dagens lys. Flere milliarder år senere kan analyse av denne meteoritten gi et ekstra svar.

READ  "Cocoon of stars", universets alder, eksoplaneter ... Hva Hubble-teleskopet har fortalt oss

I tillegg til denne vitenskapelige nysgjerrigheten håper forskerne å lære mer om hvordan planeten vår har utviklet seg de siste fire milliarder årene. Å finne en så stor meteoritt, er faktisk en kompleks historiebok som nettopp har blitt gravd ut av isen. Hvert lag av materiale er en gullgruve av informasjon om vårt solsystem, vår planet og deres vanlige utvikling over milliarder av år.

Læring ved replikering

Å vite mer om virkemåten og historien til vårt solsystem vil også være en god måte å gjenbruke disse modellene på andre verdener. Ved å ha en nøyaktig idé om livet på jorden for fire milliarder år siden, kunne forskere være interessert i verdener langt unna, flere millioner lysår unna.

Jakten på spor etter liv utenfor Jorden er foreløpig begrenset til vårt solsystem, men fjernere eksoplaneter kan også tjene som interessante kandidater.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *