Oppdater 1- Norske oljeselskaper øker investeringsforventningene

(Legger til tilbud og detaljer)

OSLO (Reuters) – En undersøkelse fra Nasjonalt statistisk kontor viste onsdag at olje- og gasselskaper i Norge har økt sine investeringsprognoser for 2021 og 2022 de siste tre månedene etter hvert som flere prosjekter er utviklet.

Norges største næringsliv forventer nå å investere 181,9 milliarder norske kroner (21,95 milliarder dollar) i år, opp fra en prognose på 173,6 milliarder i februar, ifølge Shariah-representantskapet.

“Oppjusteringen for 2021 er drevet av høyere rangeringer innen feltene innen utvikling og feltkategorier,” sa SSB i en uttalelse.

– Blant annet har to nye utviklings- og operasjonsplaner blitt innført, la hun til.

Prognosen for 2022 er nå 142,8 milliarder kroner, noe som indikerer en mulig nedgang sammenlignet med 2021. Men prognosen er opp fra 138,5 milliarder kroner for tre måneder siden, og kan fortsette å klatre ettersom selskapene formaliserer neste års budsjetter.

Foreløpig forventes den forventede nedgangen i investeringer i 2022 å være drevet av en nedgang på 10% i feltutviklingen, delvis oppveid av økt leteaktivitet.

Investeringsnivået i oljeindustrien påvirker den langsiktige veksten i norsk økonomi etter hvert som infrastruktur bygges, samt landets langsiktige oljeproduksjon. ($ 1 = 8.2853 NOK) (Rapportering av Terje Solsvik; Redigering av Nerijus Adomaitis)

READ  Goldman Sachs kjøper andel i nordisk IT

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *